EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyházi siker a Duna maratonon

Kanyári Botond, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákja sikert sikerre halmoz. A nyíregyházi fiatal nemcsak igazi művészlélek, hanem született versenyző is – mégpedig a kerékpározás terén.

Első megmérettetésére 2013-ban került sor, ekkor az Erdőbénye Drótszamárversenyen ért el kimagasló eredményt, idén pedig több alkalommal is a dobogó legfelső fokára állhatott. Legutóbbi versenye a július 9-én, Esztergomban megrendezett Duna maraton volt, melyen szintén brillírozott, és második helyezést ért el.


Botond (balra) kitartásának köszönheti folyamatos sikereit (Fotó: Kanyári Botond magángyűjteménye)

– A versenyre való felkészülésben és magához a megmérettetéshez a motivációt az adta, hogy a tavalyi eredményemen javítsak és mindent kiadjak magamból. A versenyre az edzőmmel, Kiss Áronnal készültem, a felkészülés már télen, az alapozó időszakban megkezdődött. Ahogy egy csapattársam mondaná: „Télen nyerjük meg az érmeket, nyáron pedig begyűjtjük” – mondta beszélgetésünk kezdetén a fiatal versenyző. – A verseny 10 óra 30 perckor indult, és mivel nincs beszólítás a rövid távon, ezért 30-40 perccel korábban kell beállnunk a rajtba, hogy amikor eldördül a rajtpisztoly, a mezőny elejében lehessünk. A tikkasztó meleg ellen esernyővel védekeztem, amíg el nem kezdődött a futam. Rajt után sikerült jól helyezkednem, és az elejével menni. 3-4 emberrel folyamatosan előzgettük egymást, és nagyon kellemetlen tempóban haladtunk.

Az cél előtti 5 kilométeres szakaszon megláttam magam előtt a korosztályomban előttem haladó embert, akit tudtam, hogy bármi áron meg kell fognom. Fésűs Lászlóval beforgattuk a pedálokat, és a lépcsővel, éles kanyarokkal tűzdelt utolsó szakaszon 35 km/óra átlagsebességet hoztunk ki. Végül sikerült felérnem az első helyezettre és azonos idővel a második helyen haladtam át a célvonalon. Mindezt annak a rengeteget támogatásnak is köszönhetem, amit a felkészüléskor Vinibike csapatomtól kaptam, valamint a High5 kiváló minőségű frissítésének – mondta az ifjú nyíregyházi tehetség, majd végezetül hozzátette – nagyon erős tempót mentünk, a tavalyinál 4 perccel jobbat.


Kanyári Botondnak ezután sincs megállás, hiszen hamarosan következik az xco országos bajnokság, és még sok maratonverseny, amire teljes erőbedobással készül.

Kapcsolódó Cikkek