2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb XV.kerület

Nyitóbuli után jöhet a Páratlan Vakáció

Beköszöntött a nyári szünet, és bizony sok szülőnek gondot okoz, kire bízza a gyermekét. Nekik nyújt segítséget a Pestújhelyi Közösségi Ház Páratlan Vakáció néven indított programsorozata, amelyen mindennap más érdekességgel ismerkedhetnek meg a kicsik.

Indulhat a társasjáték (Fotó: Máté Krisztián)

A Pestújhelyi Közösségi Ház – az előző évek sikereire való tekintettel – idén ismét megrendezi Páratlan Vakáció című ingyenes nyári játéksorozatát. Ahogy tavaly is, a szünidő páratlan dátumú hétköznapjain 10–13 óráig kínálnak programokat a Pestújhelyi Közösségi Házban, alkalmanként külső helyszíneken. A nagy nyári kaland már el is kezdődött, hiszen a nyitóbulin arcfestéssel, rózsaszín párducos fotózással és különböző társasjátékokkal találkozhattak az érdeklődők.
Ami a jövőt illeti, ahogy lapunk megtudta, július 11-én szitanyomás-technikával mindenki kedvenc rajzával díszítheti a magával vitt egyszínű pólókat, míg július 13-én kalligrafikus írásórát tartanak kezdőknek.
A kalligráfia szépírást jelent, ami azért is fontos, mert napjainkban, amikor az emberek nagy része már nem is ír kézzel (sem csúnyán, sem szépen), nagy sikere lesz annak, aki megtanulja, hogyan lehet tintával és pennával formázni a látványos betűket, hogy összeálljon a levél.


Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.