EUR: 355,46 Ft
CHF: 334,58 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld Szeged

Olasz Anna vb-tempóra kapcsolt

A Maty-éren nyert nemrég bajnoki címet a Haász SZUE kiválósága, Olasz Anna. A hazai rendezésű vizes világbajnokságra készülő szegedi hosszútávúszó több szempontból is értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

Remekül alakul az év a Haász SZUE nyílt vízi úszója, Olasz Anna számára. Előbb megnyerte a magyar medencés hosszútávúszó-bajnokságot, majd a franciaországi Gravelines-ban rendezett gall nyílt bajnokságon kiharcolta a világbajnoki részvételt a 25 kilométer mellett a rövidebb, 10 kilométeres távon is – ezután következett a Maty-éren rendezett országos bajnokság, ahol elsőként ért célba, ezzel bajnoki címet szerzett 10 kilométeren.


Egy kis lazítás. Anna várja a kihívást a vizes vb-n, de nem akar mentálisan már előre elfáradni

Abból a szempontból kimondottan nehéz volt az országos bajnokság, hogy a hamarosan kezdődő vizes világbajnokság előtti utolsó nyílt vízi versenyként a szokásosnál jóval nagyobb médiaérdeklődés mellett zajlott, így a rajt előtt nem maradt időm a mentális felkészülésre. Mindenképpen hasznos volt, mert így rájöttem, bármi is legyen a világbajnokságon, a rajt előtti két óra számomra szent és sérthetetlen, erre roppantul kell figyelnem mondta a Lokál Extra Szegednek Olasz Anna.

Az Egyesült Államokban, az Arizona State University üzleti kommunikációs képzésén a közelmúltban végzett szegedi úszó most már minden idegszálával a hazai rendezésű vizes világbajnokságra hangol. A nyílt vízi úszók Balatonfüreden csapnak össze az év legjelentősebb hazai sporteseményén.


Időpontok

Sok ideje már nincs a formája csiszolására Olasz Annának: július 16-án lesz a nők 10 kilométeres döntője, míg öt nappal később, július 21-én a hosszabb, 25 kilométeres táv fináléjában szurkolhatunk neki a vb-n.

A 2016-os riói olimpián tizennegyedik helyen végzett sportoló a világbajnoki felkészülés hajrájában is igyekszik odafigyelni arra, hogy ne a rá váró kihívással keljen és feküdjön. Ha ezt tenném, és folyamatosan a vb járna az eszemben, ha állandóan erre gondolnék, pont akkora fáradnék el mentálisan, amikorra topformában kellene lennem. Bízom benne, hogy olyan időjárás lesz a vb idején, ami nehezíteni fogja a pályát, minél nagyobb kihívás a versenyzés, én annál jobban tudok teljesíteni – részletezte az Európa-bajnoki arany, valamint vb-ezüstérmes úszó.

Ha nem is lényegtelen, hogy mi történt velem és hogyan zajlott az elmúlt egy évem, de ez az időszak az, ami igazán nagy jelentőséggel bír a világbajnoki szereplésemet illetően. A vb közeledtével egyre motiváltabban dolgozom én is, világbajnoki tempóban edzünk, csak a vasárnapjaim szabadok. Sokat versenyzem is a világbajnokságig, ezért biztos vagyok abban, hogy visszatér az az érzés, amit ez a különleges és gyönyörű sportág nyújthat, még ha tavaly, amikor úgy volt, nem lehetek ott az olimpián, az is megfordult a fejemben, hogy felhagyok a nyílt vízi úszással – zárta a mindig mosolygós Olasz Anna.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek