EUR: 337,49 Ft
CHF: 316,07 Ft
2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Külföld

Olaszország le akarja zárni a migrációs útvonalat

Olaszország most már egyértelműen le akarja zárni a Földközi-tengeren húzódó, Líbiából induló migrációs útvonalat – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Az elemző szerint ezt mutatja Olaszország terve is, hogy lezárja déli kikötőit a nem olasz felségjelzésű hajók elől, így kényszerítve nehezebb és hosszabb útra az illegális bevándorlókat szállító hajókat, köztük a migránsokat, az embercsempészeket és a bevándorlókat segítő civil szervezetek hajóit.


Az elemző emlékeztetett: az olasz kormány egy 11 pontos javaslatcsomagot is összeállított az illegális bevándorlókat utaztató nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenységének szabályozására, illetve gátolására. Az Európai Bizottság (EB) azonban nem támogatja ezt a csomagot, ezzel szerinte “felsorakozott” az NGO-k mögött.

Miközben Olaszország megpróbálja elriasztani a Líbiából indulókat, veszélyes, hogy az Európai Bizottságban és Németországban még mindig az automatikus elosztási mechanizmusról beszélnek, ami viszont bátorítja a csempészeket, a migránsokat és az NGO-kat is, vagyis felgyorsítja az illegális bevándorlást – fogalmazott az elemző.

Kapcsolódó Cikkek