2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Öngyilkos merénylő robbantott, sokan meghaltak

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát vasárnap reggel Damaszkusz keleti részében, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns szervezet szerint legalább kilenc ember meghalt és tizenöten megsebesültek.

A merénylő egy autóban robbantotta fel magát, miután a hatóságok utolérték és bekerítették.


A város forgalmas pontjain további két járművel is hasonló robbantásra készültek volna, de a hatóságok ezt meghiúsították, és a két robbanószerkezetet egy másik helyszínen, még Damaszkusz határában megsemmisítették.

A szíriai konfliktus 2011-es kezdete óta a fővárost összességében elkerülték a heves harcok, viszont számos véres merénylet történt, amelyek több tucat ember életét oltották ki. Legutóbb március közepén kevesebb mint két óra leforgása alatt két öngyilkos merénylet végzett több mint harminc emberrel, pár nappal később pedig ismét kettős robbantásban halt meg 74 ember.

Kapcsolódó Cikkek

 • Migránsok tombolnak Európában

  Migránsok tombolnak Európában

  Továbbra sem lehet sikeres integrációról beszélni a Nyugat-Európában élő migránsokkal kapcsolatban. Rongálás, épületfoglalás és gyilkosság is szerepel a bevándorlók bűnlajstromán, de a német külügyminiszter továbbra is szétosztaná őket Európában.

 • Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter szerint szükség esetén több időt kell biztosítani a Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről folytatott tárgyalások folytatásához, akár a Brexit határidejének meghosszabbításával – közölték uniós források hétfőn Brüsszelben.

 • Németh Zsolt: Egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem

  Németh Zsolt: Egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem

  Egyedülálló műfajt teremtett az idén 30 éves Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos), amikor ötvözte a szabadegyetemi és a fesztiváljelleget – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján.