EUR: 328,17 Ft
CHF: 300,96 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Orbán: A hazafiak oldalán állunk

Fontos kérdés, hogy Magyarország a magyarok országa lesz-e a jövőben. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – jelentette ki Orbán Viktor a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvény szombati zárónapján tartott beszédében.

A kormányfő az eseményen egyebek mellett arról is szót ejtett: a brüsszeli bürokraták és Soros György abban érdekeltek, hogy gyengítsék Közép-Európát, amelyben akadályt látnak a Soros-terv végrehajtásához.


A Soros-terv 4 pontja

 1. Évente több százezer, közel egymillió muszlimot kell behozni Európába.
 2. Minden ilyen embernek ösztönzésként 4,5 millió forintnyi eurót kell adni.
 3. A beérkezett migránsokat szét kell osztani az országok között.
 4. Bevándorlási ügynökséget kell felállítani, amely Brüsszellel együtt gondoskodna a szétosztásról. Egyben el kell venni a nemzetállamoktól a jogot ebben a kérdésben.

– Vannak olyan erők Európában, amelyek azért akarnak új kormányt Magyarország élére, mert ezzel tudnák gyengíteni a V4-eket – mondta Orbán Viktor. Majd megerősítette egy korábbi fontos mondatát: „Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke, a kerítés a helyén marad.” Orbán Viktor szerint a magunk mögött hagyott esztendő legfontosabb eseménye a visegrádi négyek megerősödése.

Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen /Fotó: Szecsődi Balázs

– Varsó, Prága, Pozsony és Budapest egy hangon beszél, bár karakterükben más országokról van szó. És erre igazán büszkék lehetünk – mondta, hozzátéve: „Magyarország jó oldalon, a hazafiak oldalán áll.”


Tusnádfürdő, 2017. július 22.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) az előadását követően kérdésekre válaszol a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 22-én. Mellette Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője (b).
MTI Fotó: Veres Nándor

A miniszterelnök kifejtette, hogy egy erős ország esetében nem lehet demográfiai hanyatlásról beszélni, de Magyarországnak ebben még fejlődnie kell. Ennek érdekében a kormány családbarát intézkedésekkel ösztönöz a gyermekvállalásra. Erre a forrásokat a multiktól veszik el adók formájában, amelyek összege évente megközelítőleg 550 milliárd forint. Az erős államok ismérvei között említette Orbán Viktor a közbiztonságot, amely magában foglalja a határvédelmet és a terrorkísérletek elhárítását.

Mire fordítja a kormány a multik adóját?

– Idén a kormány nagyságrendileg 272 milliárd forintot szed be a bankoktól, 31 milliárd forintot a biztosítóktól, közel 120 milliárdot az energiaszolgáltatóktól, 55 milliárdot pedig a telekommunikációs multiktól. Ez összesen közel 500 milliárd forint. Orbán szerint ugyanakkor a kormány 280 milliárd forintot hagy idén a családoknál adókedvezmények formájában, 210 milliárdot szán az otthonteremtésre, 74 milliárd forintot fordít gyermekétkeztetésre, több mint 5 milliárd forintból nyaralhatnak rászoruló gyermekek az Erzsébet-táborokban, és ingyentankönyv is egyre több fiatalnak jár. Ez összesen több mint 550 milliárd forint évente. Nagyjából akkora összeg, mint amennyit a multik kapcsán említettem – mutatott rá Orbán Viktor.

 

Orbán kitért arra is, hogy a gazdasági problémák megoldására a migráció nem válasz, ugyanis a migránsok kultúrája élesen szemben áll az európai kultúrával. Példaként hozta fel, hogy míg az európai kultúra kívánatosnak tartja, hogy a férfiak és a nők egyenrangúak legyenek, az iszlám kultúrában a nő alárendelt a férfinak. A miniszterelnök szólt arról is, hogy addig Brüsszelből ne beszéljenek a szolidaritás hiányáról Magyarország kapcsán, amíg a magyar kormánynak 250 milliárd forintjába került, hogy megvédje Magyarországot és ezzel Európát a migrációs áradattól.

Tusnádfürdő, 2017. július 22.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) az előadását követően kérdésekre válaszol a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 22-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (j).
MTI Fotó: Veres Nándor

Orbán szerint akik törvénytelenül jöttek be, azokat ki kell szállítani Európából, miközben Brüsszelben most készítik elő a kevert népességű keresztény–muszlim Európát. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a muszlim közösségek a saját kultúrájukat erősebbnek tekintik, mint a keresztény kultúrát. Az erősebb soha nem fogja a gyengébbet magáévá tenni. Az átnevelés ezért nem lehet sikeres – vélekedett Orbán Viktor.

– Magyarország Trianon óta nem állt ilyen közel ahhoz, hogy újra tekintélyes és virágzó ország legyen, hogy visszakapja önbizalmát és erejét, mint most. Ha idegen, globális érdekeket kiszolgáló kormánya lesz Magyarországnak, akkor ezt a lehetőséget elveszítjük évtizedekre – szögezte le a kormányfő.

– Huszonhét éve azt mondtuk, Európa a jövőnk – most azt érezzük, hogy mi vagyunk Európa jövője – zárta beszédét Orbán Viktor.

Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen /Fotó: Szecsődi Balázs

 

Kivezették a fütyülő provokátort

A miniszterelnök beszéde alatt egy fiatal nő próbálta megzavarni a rendezvényt. – A nő fütyülni kezdett, nem akarta abbahagyni, és nem akarta odaadni a sípot sem, ezért rendezők által megbízott egyik biztonsági ember kivezette a rendezvényről – írta a 888.hu, amely felteszi a költői kérdést: A Simicska-féle Index és a Soros által támogatott 444.hu vajon honnan tudta, kit kell filmezni, hol az az egyetlenegy provokátor a tömegben? – Nyilvánvaló, hogy előre tudták, hol lesz a botrány. Készültek rá – állítja.

További cikkek a Bálványosi Nyári Szabadegyetemről:

Kapcsolódó Cikkek

 • Külföldön is isszák a világhírű pálinkát

  Külföldön is isszák a világhírű pálinkát

  Az egyik leghíresebb magyar hungarikum a hazai gyümölcsökből készült pálinka. A folyékony gyümölcspárlat nagy népszerűségnek örvend, az elmúlt két évben 20 százalékkal többet exportáltunk külföldre, mint korábban.

 • Újabb két magyar startup az élvonalban

  Újabb két magyar startup az élvonalban

  Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen.

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.