2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Orbán Viktor: A családpolitika finanszírozására a multiktól vesszük el a pénzt

A miniszterelnök Tusnádfürdőn többek között arról is beszélt, hogy a multik profitjaiból a kormány milyen módon akarja támogatni a gyermeket, gyermekeket vállaló magyar családokat.

Orbán Viktor kiemelte, csak azok a közösségek maradnak meg, amelyek legalább arra képesek, hogy fenn tudják magukat tartani reprodukciós, azaz gyermekvállalási értelemben. A kormány legfeljebb egy családbarát környezet kialakítását teheti meg, a legfontosabb választ a nők adják meg: vállalnak-e több gyermeket: Úgy lesz, ahogy az asszonyok döntenek” – írja a 888.hu.


Ha növelni szeretnénk a gyermekvállalási kedvet, ahhoz családbarát környezetet kell teremteni, amire a multiktól vesszük el a pénzt – mondta a miniszterelnök, aki a nemzetközi cégek profitjából évente elvett összegeket tételesen meg is nevezte:

  • 272 milliárd forintot a bankszektortól
  • 31 milliárdot a biztosítóktól
  • 120 milliárd forintot az energia szektortól
  • 55 milliárdot a telekommunikációs ipartól

Az innen befolyt összeget így osztják fel a gyermeket vállaló családok között:


  • 272 milliárd forintot fordítanak családi adókedvezményre
  • 74 milliárd forintot a gyermekek ingyenes étkeztetésére
  • 5 milliárdot a szegény gyermekek nyaraltatására és tankönyveire
  • 210 milliárd forintot otthonteremtési támogatásra

Orbán arról is beszélt, hogy ezek a források korábban nem álltak rendelkezésre, ezek a nagy profitok egy részének elvételéből keletkeztek. A jelenlegi 1,44 gyerekszámnak 2,1-re kell emelkednie. Hozzátette, hogy “ezt szó szerint nehéz kivitelezni, de átlagban ennek a számnak kellene kijönnie”.

„Amíg ide nem érünk el, addig Magyarországot demográfiai értelemben veszélyeztetett fajtának kell tekintenünk” – mondta Orbán Viktor.

Provokálni próbálta a közönséget az a lövétei nő, aki kifütyülte Orbán Viktort a tusványosi fesztiválon. A szervezők éberségének köszönhetően időben sikerült kimenteni a nőt, akinek azonnal nekiestek a helyszínen tartózkodók. Érdemes megjegyezni azt a furcsa tényt, hogy mindössze egy szál ember kezdett rendbontásba Orbán Viktor beszéde közben, de a Soros médiumok pontosan tudták, kit és mikor kell fotózni. Mintha csak arra vártak volna, mikor kell a fényképezőgépeket, kamerákat bekapcsolni.

További cikkek a Bálványosi Nyári Szabadegyetemről:

Kapcsolódó Cikkek