2018. január 18., csütörtök
Piroska

Belföld

Orbán Viktor: A családpolitika finanszírozására a multiktól vesszük el a pénzt

A miniszterelnök Tusnádfürdőn többek között arról is beszélt, hogy a multik profitjaiból a kormány milyen módon akarja támogatni a gyermeket, gyermekeket vállaló magyar családokat.

Orbán Viktor kiemelte, csak azok a közösségek maradnak meg, amelyek legalább arra képesek, hogy fenn tudják magukat tartani reprodukciós, azaz gyermekvállalási értelemben. A kormány legfeljebb egy családbarát környezet kialakítását teheti meg, a legfontosabb választ a nők adják meg: vállalnak-e több gyermeket: Úgy lesz, ahogy az asszonyok döntenek” – írja a 888.hu.


Ha növelni szeretnénk a gyermekvállalási kedvet, ahhoz családbarát környezetet kell teremteni, amire a multiktól vesszük el a pénzt – mondta a miniszterelnök, aki a nemzetközi cégek profitjából évente elvett összegeket tételesen meg is nevezte:

 • 272 milliárd forintot a bankszektortól
 • 31 milliárdot a biztosítóktól
 • 120 milliárd forintot az energia szektortól
 • 55 milliárdot a telekommunikációs ipartól

Az innen befolyt összeget így osztják fel a gyermeket vállaló családok között:


 • 272 milliárd forintot fordítanak családi adókedvezményre
 • 74 milliárd forintot a gyermekek ingyenes étkeztetésére
 • 5 milliárdot a szegény gyermekek nyaraltatására és tankönyveire
 • 210 milliárd forintot otthonteremtési támogatásra

Orbán arról is beszélt, hogy ezek a források korábban nem álltak rendelkezésre, ezek a nagy profitok egy részének elvételéből keletkeztek. A jelenlegi 1,44 gyerekszámnak 2,1-re kell emelkednie. Hozzátette, hogy “ezt szó szerint nehéz kivitelezni, de átlagban ennek a számnak kellene kijönnie”.

„Amíg ide nem érünk el, addig Magyarországot demográfiai értelemben veszélyeztetett fajtának kell tekintenünk” – mondta Orbán Viktor.

Provokálni próbálta a közönséget az a lövétei nő, aki kifütyülte Orbán Viktort a tusványosi fesztiválon. A szervezők éberségének köszönhetően időben sikerült kimenteni a nőt, akinek azonnal nekiestek a helyszínen tartózkodók. Érdemes megjegyezni azt a furcsa tényt, hogy mindössze egy szál ember kezdett rendbontásba Orbán Viktor beszéde közben, de a Soros médiumok pontosan tudták, kit és mikor kell fotózni. Mintha csak arra vártak volna, mikor kell a fényképezőgépeket, kamerákat bekapcsolni.

További cikkek a Bálványosi Nyári Szabadegyetemről:

Kapcsolódó Cikkek

 • Családi viszály miatt éhen halt a fészerben a kutya

  Családi viszály miatt éhen halt a fészerben a kutya

  Lelketlen, gonosz és bűnös! Így lehetne talán a legjobban összefoglalni annak a válófélben lévő házaspárnak a tettét, akik Dunaharaszti egyik családi házában fészerbe zártak és hagytak éhen halni egy tündéri fekete mopszot.

 • Ki szavazhat és hogyan?

  Ki szavazhat és hogyan?

  Összeszedtünk néhány hasznos információt a választásokkal kapcsolatosan. Az április 8-ára kitűzött országgyűlési választások lebonyolításának szabályait több törvény és miniszteri rendelet határozza meg.

 • Fellép a kormány Sorosék ellen

  Fellép a kormány Sorosék ellen

  Törvénycsomagot alkotott a kabinet a migráció szervezőivel szemben. Mint ismeretes Soros György és jól felépített és szervezett hálózata azon munkálkodik, hogy gyakorlatilag felső kvóta nélkül érkezzenek hazánkba is a migránsok.

 • Válságban a Momentum

  Válságban a Momentum

  Reményvesztett levelet írt a Momentum választmányi tagjainak Papp Gergő, aki decemberben nemcsak kommunikációs igazgatói posztjáról mondott le, de minden kapcsolatot megszakított a párttal.