EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Kecskemét

Óriásberuházás indul Nyárlőrincen

A lengyel Maspex-csoport magyarországi leányvállalata, a Kiskunság szívében elhelyezkedő Maspex Olympos Kft. kilenchektáros területén készíti népszerű frissítő italait.

A cég portfóliójába tartoznak a helyben készített Olympos citromlevek és gyümölcsitalok, a természetes ásványvíz alapú Apenta üdítők, valamint a Kubu gyümölcsitalok, Topjoy gyümölcslevek és olyan közkedvelt márkák, mint a LaFesta, Brumi, Ekland, Cofeeta és Inka. A Maspex Olympos Kft. aktívan részt vesz a térség közösségi életének fellendítésében, számos új munkahelyet teremt, és külön figyelmet fordít környezetünk megóvására is.


Egy 14.500 négyzetméter nagyságú raktárcsarnok lesz, melyhez belső úthálózat is épül.

A jelenlegi óriásberuházás tárgya egy 14 500 négyzetméter nagyságú raktárcsarnok, melyhez belső úthálózat is épül. A létesítményben mintegy 15 ezer raklap fér majd el, ami nagyjából 7 és fél millió palack üdítő, ásványvíz és egyéb termék tárolására lesz alkalmas.

– A fejlődés közös érdek a térségben élők számára is, hiszen várjuk majd a lelkes munkavállalók jelentkezését is. A generálkivitelezővel aláírt megállapodás nagy lépés a projekt életében, az eddigi tapasztalatok pozitívak és a folytatástól is ezt várjuk – mondta dr. Tavaszi Roland, a vállalat cégvezetője a szerződés aláírásakor. A létesítmény teljes körű megvalósításával a Maspex Olympos a térség egyik meghatározó építőipari vállalatát bízta meg: a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft.-t.


A kecskeméti székhelyű építőipari vállalat egy húsz éve tevékenykedő, stabil alapokon álló generálkivitelező, akinek a nevéhez fűződik a Knorr-Bremse, a Michelin, a Kecskeméti Konzerv, a MAN Kamionok és még országszerte számos cég beruházásának megvalósítása. A VER-BAU piacvezető ipari padlója egyedülálló az országban, garanciát vállalva a minőségi rakodófelületre.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy az egyik legnagyobb közép- és kelet-európai élelmiszergyártó cégcsoport több pályázóból a VER-BAU-t válaszotta ezen beruházás kivitelezésére. Mindig külön öröm számunkra, ha a VER-BAU az ilyen projektek révén is hozzájárulhat a megye fejlődéséhez. A Maspex Olymposszal egyetértünk azon elvekkel, melyek stabil alapjait képezik egy gyümölcsöző együttműködésnek – tette hozzá Weninger Richárd, a VER-BAU ügyvezetője.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.