2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Debrecen

Óriási buli volt a Campus Fesztivál!

Ez aztán nem korosztályfüggő… – nyugtatta ismerőseit egy kisebb társaság szóvivője, aki szerint az idei buli volt az utóbbi tíz év legjobbja. Merthogy tízéves a Campus. Remek zenék, óriási tömeg, színpadok kavalkádja, felhőtlen jókedv, szórakozás és zene, zene, zene!

A ritmus, az ismert dallam hívta a táncolni vágyókat, a taxisok pörögtek, s jelezték ők is, ez az idei aztán tényleg minden eddigit felülmúló érdeklődést mutatott. A Campus Fesztivál akkora buli, olyan óriási szuperparti, ragyogó találkozási pont volt Debrecenben, ami méltán billentette fel a Tiszántúlt. A Nagyerdő szívében esténként már alig lehetett mozdulni, a Hall előtti téren állt a levegő, tombolt a nyár, fogyott a sör-bor. Volt már egy Volt Fesztivál, egy Balaton Sound, egy EFOTT, és most a Campus… hát, aki ezek után még eljut a Szigetre és a Strand Fesztiválra, az lehet, hogy zaciba tolja a családi ékszereket.


Itt aztán volt választási esély, a Campuson minden korosztály, zenei irányzat, divatdallam, banda és performansz képviseltette magát. Ennyi szép és elegáns fiatalt, mosolygó, szelfiző, sörözgető, sétálgató és beszélgető embert együtt látni és érezni nem semmi. A hömpölygő, hullámzó tömeg benyelte a bátortalanul táncolgatót is, aki pár óra elteltével igazi bulikirályságig vitte, mindenütt pénztárcakönnyítő csábító kínálat, jó kiszolgálás, s a nagy neveket napokra lebontva lehetne sorolni, szóval itt mindenki talált kedvére valót. A főszereplő a zene, de aki szellemi nyugtatót is be akart venni buli előtt, alatt és közben, azt is kiszolgálta az Egyetem tér, kvízekkel nyerhetett, információt kapott, irodalmi szelet foghatott vitorlájába a színháziak jóvoltából, tán még állásajánlatra is nyílt esély.

A tartós hőség miatt folyamatosan növelték a vízvételi pontok számát és párakapukat is telepítettek, amire nagy szükség is volt. Olyan hely volt az idei fesztivál is, ahol állandóan ismerősökbe botlott az ember, kisebb csapatok intettek, párok vagy kisgyermekkel érkezők is akadtak. Igen, mert elég sokan voltak kint gyermekükkel. Izmosak a mászófalon, rajongók derékig a kordonon lógva énekeltek együtt a színpadi hőssel. Úristen, itt mindenki tudja a dalok szövegét?! Kicsi szöszke lány fülvédőben, nagyfiúk korsó sörökkel, lányok sortban, izgalmasan.


Négy nap, programkavalkád, pörgés, boldogság, biztosan megvolt szerintem a bűvös százezer látogató. Bentről úgy tűnt mindenki szerint. A sztárfellépők közül a legnagyobb név a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben és Lukas Graham, míg a hazai kedvencek közül látható, érezhető volt a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra állt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.