EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Debrecen

Óriási buli volt a Campus Fesztivál!

Ez aztán nem korosztályfüggő… – nyugtatta ismerőseit egy kisebb társaság szóvivője, aki szerint az idei buli volt az utóbbi tíz év legjobbja. Merthogy tízéves a Campus. Remek zenék, óriási tömeg, színpadok kavalkádja, felhőtlen jókedv, szórakozás és zene, zene, zene!

A ritmus, az ismert dallam hívta a táncolni vágyókat, a taxisok pörögtek, s jelezték ők is, ez az idei aztán tényleg minden eddigit felülmúló érdeklődést mutatott. A Campus Fesztivál akkora buli, olyan óriási szuperparti, ragyogó találkozási pont volt Debrecenben, ami méltán billentette fel a Tiszántúlt. A Nagyerdő szívében esténként már alig lehetett mozdulni, a Hall előtti téren állt a levegő, tombolt a nyár, fogyott a sör-bor. Volt már egy Volt Fesztivál, egy Balaton Sound, egy EFOTT, és most a Campus… hát, aki ezek után még eljut a Szigetre és a Strand Fesztiválra, az lehet, hogy zaciba tolja a családi ékszereket.


Itt aztán volt választási esély, a Campuson minden korosztály, zenei irányzat, divatdallam, banda és performansz képviseltette magát. Ennyi szép és elegáns fiatalt, mosolygó, szelfiző, sörözgető, sétálgató és beszélgető embert együtt látni és érezni nem semmi. A hömpölygő, hullámzó tömeg benyelte a bátortalanul táncolgatót is, aki pár óra elteltével igazi bulikirályságig vitte, mindenütt pénztárcakönnyítő csábító kínálat, jó kiszolgálás, s a nagy neveket napokra lebontva lehetne sorolni, szóval itt mindenki talált kedvére valót. A főszereplő a zene, de aki szellemi nyugtatót is be akart venni buli előtt, alatt és közben, azt is kiszolgálta az Egyetem tér, kvízekkel nyerhetett, információt kapott, irodalmi szelet foghatott vitorlájába a színháziak jóvoltából, tán még állásajánlatra is nyílt esély.

A tartós hőség miatt folyamatosan növelték a vízvételi pontok számát és párakapukat is telepítettek, amire nagy szükség is volt. Olyan hely volt az idei fesztivál is, ahol állandóan ismerősökbe botlott az ember, kisebb csapatok intettek, párok vagy kisgyermekkel érkezők is akadtak. Igen, mert elég sokan voltak kint gyermekükkel. Izmosak a mászófalon, rajongók derékig a kordonon lógva énekeltek együtt a színpadi hőssel. Úristen, itt mindenki tudja a dalok szövegét?! Kicsi szöszke lány fülvédőben, nagyfiúk korsó sörökkel, lányok sortban, izgalmasan.


Négy nap, programkavalkád, pörgés, boldogság, biztosan megvolt szerintem a bűvös százezer látogató. Bentről úgy tűnt mindenki szerint. A sztárfellépők közül a legnagyobb név a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben és Lukas Graham, míg a hazai kedvencek közül látható, érezhető volt a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra állt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.