EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

Őrizetbe vettek négy dzsihadista szimpatizánst Brüsszelben

Őrizetbe vettek négy nőt és fegyvereket is lefoglaltak a terrorizmus elleni műveletek keretében Brüsszelben – közölte a belga főügyészség szerdán.

Eric Van der Sypt főügyész tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat illegális fegyvertartás vádjával vették őrizetbe. A Kamikaze Riders nevű, dzsihadista szimpatizáns motoros csoport tagjaival vannak kapcsolatban.


A nők személy szerint azokkal a motorosokkal tartottak kapcsolatot, akiket 2015-ben azért vettek őrizetbe, mert terrortámadás elkövetésével fenyegetőztek. A támadás elkövetésének veszélye miatt Brüsszelben nem tartották meg az újévi szabadtéri ünnepségeket.

A most elfogott négy ember kihallgatása megkezdődött – tette hozzá a főügyész.

Tavalyelőtt év végén nyolc embert vettek őrizetbe Brüsszelben a Kamikaze Riders tagjai ellen indított vizsgálat keretében. A házkutatások során katonai egyenruhákat és az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezettől származó propagandaanyagokat találtak, fegyvereket vagy robbanószert azonban nem.

A Kamikaze Riders Facebook-oldalán motorkerékpárokat ábrázoló fotók és Izrael-ellenes videók láthatók. Az egyik bejegyzésben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Adolf Hitler náci diktátorhoz hasonlították.

Kapcsolódó Cikkek

  • Thor nevében akart füvet venni

    Thor nevében akart füvet venni

    Valaki nagyon humoros kedvében volt Kanadában, amikor egy kamuszemélyivel szeretett volna online marihuánát vásárolni. A vásárlás részével még nem is lett volna probléma, ugyanis az országban legális a fűvásárlás 18 év felett, ám a személyi igazolvány, ami a beszerzéshez elengedhetetlen, több, mint furcsa.