EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Székesfehérvár

Örömet okoznak az elválasztott testvéreknek

Család nélkül nevelkedő gyerekeknek rendeztek táborokat a civilek. Az állami gondozásban élő, testvéreiktől külön nevelődő fiatalok számára ez hatalmas lehetőség.

A nyári vakáció második hetében a székesfehérvári Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület a szenvedélybetegeket segítő RÉV szolgálattal együttműködve közös napközis tábort szervezett állami gondozásban, nevelőszülőknél élő kamaszkorú gyermekek számára. A cél az önismeret és a csapatban való együttműködés fejlesztése volt, ezzel a szenvedélybetegségek megelőzéséhez próbáltak segítséget nyújtani.
Az interaktív, játékos feladatokkal arra mutattak rá, hogy a függőséget nem csak kémiai szerek okozhatják. Az ő korosztályuknál a dohányzás és az alkohol a legnagyobb gond, de a „használat zavara” előfordulhat szerencsejátékok, okostelefon, internetes játékok, az evés, a vásárlás és a testedzés esetében is.
– Kiemelkedően fontos, hogy a család nélkül nevelkedő gyermekeket felkészítsük arra, hogy tájékozottak legyenek és tudják: az agyuk többnyire csak a jelenre fókuszál – mondták a szervezők.


A cél az önismeret és a csapatban való együttműködés fejlesztése volt, ezzel a szenvedélybetegségek megelőzéséhez próbáltak segítséget nyújtani. Fotó: Lurkó Egyesület, Fáy Siker Tábor

Idén ötödször vehetnek részt a Siker Táborban a családjuk nélkül nevelkedő kamaszok a fehérvári Vigyázó kéz Gyermekvédelmi Egyesület és a Fáy András Alapítvány együttműködése jóvoltából július 7-e és július 22-e között. A balatonszemesi Fáy Siker Tábor három – egyenként hatnapos – turnusa során térítésmentesen vehetnek részt a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningeket interaktívan tartalmazó nyaraláson a családjuk nélkül nevelkedő kamaszok. A táborba többek között Székesfehérvárról, Kápolnásnyékről, Lovasberényből és Sárkeresztesről is érkeztek fiatalok, akik önismeret-fejlesztésben, csapatépítésben vehetnek részt, emellett európai uniós és pénzügyi-gazdasági-gazdálkodási ismereteket is tanulhatnak – tájékoztatott Janó Andorné, a szervezet vezetője.

Kapcsolódó Cikkek