EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Tech

Összebútorozik az IKEA és az Apple

Az almás cég egy fejlesztői konferencián jelentette be: teljes erővel arra koncentrál, hogy eszközein is egyre nagyobb teret hódítsanak a kiterjesztett valóságra épülő applikációk.

Az első nagy projekt keretében most szó szerint összebútorozott az Apple és az IKEA, hiszen egy olyan program megalkotásán dolgoznak, amelyet kivétel nélkül mindenki szeretni fog. A techóriás és a multinacionális bútorkereskedelmi hálózat olyannyira elkötelezett, hogy terveik szerint a kiterjesztett valóság élménye eddig minden korábbi tapasztalatot felül fog múlni közös szoftverüknek köszönhetően.


A Co.Design és a Wall Street Journal úgy tudja, a két cég egy applikáció segítségével lehetővé akarja tenni, hogy otthon, a négy fal között válasszunk bútort úgy, hogy egy telefon, esetleg táblagép segítségével meg is nézhessük, hogyan fog mutatni a nappaliban vagy a hálószobában. Így ha a vásárló attól tart, hogy nem passzol lakása környezetébe a darab, vagy esetleg méreteiből adódóan lehetnek problémák, azonnal kiderül, miután megnézi, hogy milyen lesz a végeredmény a kiterjesztett valóság segítségével.

/Fotó: IKEA

Az Apple ARKitjének köszönhetően a lakberendezési eszközök a valóságban is létező színben és teljesen méretarányosan jelennek majd meg az eszközeiken. A vásárlónak nem lesz más dolga, mint beállni nappalija közepére, futtatni az alkalmazást, a készülék kameráját a kiszemelt helyre irányítani, és azonnal megjelenik a kiválasztott szekrény, ágy, asztal vagy bármi, amit el szeretne helyezni a helyiségben. Így azonnal kiderül, hogy az adott termék befér-e a szobába, illetve színben és stílusban harmonizál-e a többivel.

Kapcsolódó Cikkek