EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Összedőlt egy ötemeletes lakóház Olaszországban, többen meghaltak

Legalább három ember életét vesztette pénteken a Nápolytól délre található Torre Annunziata tengerparti településen egy részben összedőlt ötemeletes épület romjai között – jelentette a helyi tűzoltóság.

A hatóságok szerint a mentőalakulatok hét eltűnt után kutatva három holttestet találtak a romok között. A mentést végző mintegy 80 ember jórészt kézzel és kereső kutyákkal vizsgálja át a törmeléket.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. A hatóságok azonban vizsgálják annak lehetőségét, hogy az ötemeletes házban végzett felújítási munkálatoknak volt-e közük hozzá.

Az épület egyébként egy vasútvonal mellett állt. Szemtanúk beszámolói szerint mielőtt a ház részben összeomlott volna, egy szerelvény haladt át a közeli síneken.

Az olasz vasúttársaság közleményében hangsúlyozta: az elhaladó vonatok keltette rezgéseknek nincs kihatásuk a környező épületek stabilitására.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak – közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.