EUR: 311,05 Ft
CHF: 269,78 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Ősz elején fejeződhet be a kvótaper

Írásos választ küld a magyar kormány ezen a héten az Európai Bizottságnak abban a kötelezettségszegési eljárásban, amelyet Brüsszel amiatt indított, hogy Magyarország nem hajtja végre a kvóták ügyében hozott uniós rendelkezéseket – közölte a Magyar Idők.

A mostani számítások szerint a kvótaper az ősz elején befejeződhet – mondta a lap szerdai számában nyilatkozó Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Közölte, “ismét világossá tesszük, hogy Magyarország megvédi saját határait, egyúttal nemet mond a migránsok kötelező betelepítésére. Arról, hogy kit fogadunk be, nem határozhat helyettünk az Európai Bizottság, Soros György pedig végképp nem.”


Az eljárásról, amelyben Magyarország és Szlovákia az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága előtt támadta meg a migránsok kötelező szétosztásáról szóló uniós rendelkezést, Völner Pál elmondta, a bíróság szakértője, az úgynevezett főtanácsnok július végén teszi közzé véleményét az ügyről. Hozzátette: a szakmai álláspontot nem kell követnie a testületnek, a bírák attól bátran eltérhetnek. A főtanácsnok közlése annyiban azonban mindenképpen lényeges, hogy azt rendszerint rövid időn belül követi az ítélet kihirdetése – fejtette ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.