EUR: 325,41 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb XXIII.kerület

Ösztöndíj soroksári tanulóknak

A XXIII. kerületben kidolgozott ifjúsági koncepció keretében ősztől lehetőség nyílik a fiatalok számára, hogy ösztöndíjban részesüljenek a 2017/2018-as tanévtől. Az alapfeltétel, hogy a diák legalább két éve Soroksáron bejelentett lakcímmel jelentkezzen.

Fotó: Lokál

A képviselő-testület döntése értelmében a középiskolások esetében az ösztöndíjat év végi 4-es átlaghoz kötik, és sikeres pályázat esetén 25 ezer forintot kaphatnak havonta. A felsőoktatásban első diplomájukra készülő, nappali tagozaton, költségtérítéses vagy államilag finanszírozott képzésben részt vevők 50 ezer forinthoz juthatnak havonta, amennyiben két lezárt félévvel rendelkeznek, ahol minimálisan 56 kreditet teljesítettek, és átlaguk eléri a 4-es osztályzatot.

A pályázat benyújtásának határideje mindkét esetben szeptember 15. A pályázati adatlapok elérhetők a soroksar.hu oldalon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.