EUR: 352,84 Ft
CHF: 331,55 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Öt év börtönt kapott Kisbandi

Öt év szabadságvesztésre ítélte az alvilág pénztárosának, bankárának gúnyolt Lakatos Andrást a Debreceni Törvényszék – értesült a PestiSrácok.hu. A férfit öt évre a közügyektől is eltiltották.

Lakatos Andrást 2015 áprilisában Brazíliában fogták el. Akkor a rendőrség honlapján azt írták: a brazil hatóságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján fogták el és vették őrizetbe az 53 éves férfit, aki ellen csalás miatt adott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.
Kisbandi egy időben szerepelt a tíz legkeresettebb magyar bűnöző – rendőrség által készített – listáján. Az alvilág bankáraként is emlegették, ám ezt Lakatos András újságírók előtt többször is visszautasította.


A férfit 2004 januárjában több mint négyszáz rendbeli csalás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Lakatos Andrásról a Prisztás-gyilkosság perében elhangzott: a férfi igazi csaló volt, jelentős összegeket kölcsönzött, 1996-ban nagy lábon élt, majd tartozási spirálba került és menekülnie kellett. Meg sem állt a Karib-tengeri Dominikáig. A Prisztás-gyilkosság perében többször felvetették Lakatos András meghallgatásának szükségességét. A Brazíliában elfogott férfi végül írásban tett vallomást.

Kapcsolódó Cikkek