EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Ötödször támadtak meg savval egy nőt

Ötödször támadtak meg savval egy indiai nőt.

A 35 éves, Uttar Prades államban élő anya nemcsak négy korábbi savtámadás, hanem csoportos erőszak áldozata is volt a rendőrség vasárnapi közleménye szerint.


A legutóbbi támadás Lakhnauban, az állam fővárosában érte egy női szállás mellett, ahol közkútról vett éppen vizet.

A nő 24 órás rendőri védelmet kap a korábbi támadások miatt, melyek egy tulajdoni vitával vannak kapcsolatban.

Egyre nagyobb az elégedetlenség a városban, amiért a hatóságok képtelenek a nőt megóvni.

Elmondása szerint 2008-ban érte csoportos erőszak és az első savtámadás is egy tulajdoni vita miatt, amelynek részletei nem ismeretesek.

A bűncselekményt elkövető két férfit vádolják további két agresszióval is, ezek 2012-ben és 2013-ban történtek, mert a tettesek megpróbálták rávenni a nőt, hogy ejtse a vádakat ellenük.

Márciusban a nő lányával ült a vonaton, amikor rátörtek és arra kényszerítették az áldozatot, hogy savat igyon.

A két férfire tárgyalás vár, ám áprilisban óvadék ellenében szabadon engedték őket.

A hivatalos számok szerint évente több száz savtámadást követnek el Indiában, noha aktivisták szerint az esetek valódi száma ennél sokkal magasabb.

Az indiai legfelsőbb bíróság ugyan 2013-ban szabályozta a sav kereskedelmi forgalmát, de azt mondják, még mindig könnyű hozzájutni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak – közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.