EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Életmód

Otthont keresnek, nem ingatlant

Az objektív lakásjellemzők, mint a négyzetméterszám, a környék vagy az infrastruktúra mellett vásárláskor egyre fontosabbak a szubjektív szempontok is – derült ki egy kutatásból. Népszerűvé váltak  az egzotikus, akár távoli kultúrák ízlésvilága alapján kialakított belső terek. De minek alapján becsülhető meg, hogy mennyit ér az ízlés, ha új otthont keres az ember?

A dizájn, a belső tér kialakítása fontos szempont lakásvásárláskor. Ahogyan a divatban, úgy itt is mindenkinek más az ízlése. Az egyik legerősebb trend a személyre szabottság, mindenki olyan lakást szeretne, amely illik a személyiségéhez. A Magyarországon egzotikusnak számító stílusjegyek sok esetben emelik az ingatlan értékét. Abban, hogy számokban kifejezve mennyit ér egy-egy belső tér különleges ízlésvilága, egy tapasztalt ingatlanszakértő tud segíteni, aki alaposan ismeri a trendeket és a vevők elvárásait. Íme, három nemzetközi stílus, amely biztosan növeli az ingatlan értékét.


Meghitt hangulatú skandináv konyha – Profimedia, Alamy

Meghitt és egyedi – a skandináv stílus
A természetes anyagok és a pasztellszínek keverednek egymással, az így kialakított belső terek letisztultak, általában egyszerűek, és az egyedi berendezési tárgyak is kifejezetten jellemzőek erre a stílusra. Elsősorban a meghitt hangulatú, különleges otthonok kedvelőinek lehet jó választás.

A japán stílusú tér nagyon tágas –  Profimedia, Alamy

Egzotikus Kelet – a japán stílus
A keleti kultúrák egzotikus világát a természetközeliség jellemzi. A szobák a hatalmas ablakokkal nyugalmat sugároznak, a terek szinte üresek. Leginkább a természetkedvelőkhöz illik egy ilyen stílusú lakás, valamint azokhoz, akik kedvelik az egzotikumot.


Az Art Décoba sokminden belefér –  Profimedia, ewastock

Francia művészet az Egyesült Államokból – az art déco
Az art déco egy klasszikus francia stílus, de az Egyesült Államokban volt a legerősebb hatással a lakberendezőkre. Aki szereti az eklektikus, feltűnő lakásbelsőket, annak kiváló választás. Ebben a dizájnban rengeteg különböző elem keveredik, a végeredményben kiemelt szerepe van a személyiségnek. A belső tér kialakítására jellemző egyszerű színekhez könnyen illeszthető egy-két extravagáns, színes kiegészítő bútor vagy tapéta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  Szúnyogok ellen természetes módszerekkel!

  A szúnyogirtás minden korszaknak egy sajátos tevékenysége, enélkül a nyári estéket nemigen ússzák meg az emberek. Csapdosni ide-oda, szidni a kellemetlenkedő zümmögőket, úgy tűnik, sosem megy ki a divatból. Eme lények szívósak, szaporák.

 • Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Ruhára és autóra gyűjtenek a fiatalok

  Egyre tudatosabban spórolnak a fiatalok. Az OTP Bank megbízásából készült most egy kutatás, amelyből kiderült, hogy melyek a legfontosabb takarékossági szempontjaik.

 • Így erősítse felsőtestét és mellizomzatát!

  Így erősítse felsőtestét és mellizomzatát!

  Mind a nőknek, mind a férfiaknak fontos, hogy a súlycsökkenésük mellé kidolgozott legyen a felsőtestük. A hölgyek minden bizonnyal örülnek annak, ha vannak olyan tornagyakorlatok, amelyek korrekciós műtét nélkül segítenek karban tartani a megereszkedett melleket. Tíz tornagyakorlatot ajánlanak, hogy segítsenek a női idomokat feszesíteni.