2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Békéscsaba

Óvodákat és bölcsődéket újítanak fel

A Családbarát, munkába állást segítő közszolgáltatás fejlesztése című TOP-pályázaton nyert forrást Békéscsaba több intézmény korszerűsítésére – tájékoztatott Hanó Miklós alpolgármester és dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. vezetője. 

A projekt hosszú távú célja az, hogy Békéscsabán olyan korszerű, modern, magas minőségi ellátást biztosító intézmények működjenek, amelyek biztosítják az óvodai intézmény és ezzel a település fejlődését, így járulva hozzá a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához és a munkavállalói mobilitáshoz.


Modern környezetben játszhatnak majd a gyerekek Fotó: Profimedia

A Tündérkert Óvoda Szegfű utcai telephelyén és a Zöldovinál a meglévő épületben az eredeti funkciók megmaradnak, csak felújítási munkák és energetikai korszerűsítés lesz: a homlokzat utólagos hőszigetelése, homlokzati nyílászárók cseréje, zárófödém utólagos hőszigetelése, központi fűtés, valamint komplett elektromos  rendszer felülvizsgálata és szükség szerinti átalakítása. Háztartási méretű napelemes kiserőmű (HMKE) létesítését is tervezik. Egy-egy új épület is létesül a hiányzó funkciók betöltésére. A Szekfű utcában egy előtérrel csatlakozik egymáshoz a meglévő és az új épületrész, amely szélfogóként is szolgál. Ebből nyílik majd az akadálymentes WC, a közlekedő, ahonnan a tornaszoba, szertár és a fejlesztőszoba közelíthető meg.

A 3. számú Bölcsődénél további egy bölcsődei gondozási egységet, multifunkciós termet, vasaló- és tisztaruha-raktárhelyiségeket alakítanak ki a meglévő épületen belül. A gondozási egységet a meglévő játszóházi egység átalakításával hozzák létre, az elvett játszóházi funkció visszaadása céljából a meglévő épület folytatásaként új épületrészt építenek, és itt helyezik el a játszóházat, továbbá tervezik a homlokzati nyílászárók cseréjét. Az akadálymentes parkolót a bölcsőde gazdasági udvarrészén alakítják ki.


A MIVA Bölcsi esetében még egy csoportszobát alakítanak ki, amelyhez egy új épületrészt építenek. A meglévő épületben felújítási munkák várhatók, továbbá energetikai korszerűsítés is megvalósul, amelynek során, ha szükséges, lecserélik a gázkazánt és a radiátorokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.