EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Békéscsaba

Óvodákat és bölcsődéket újítanak fel

A Családbarát, munkába állást segítő közszolgáltatás fejlesztése című TOP-pályázaton nyert forrást Békéscsaba több intézmény korszerűsítésére – tájékoztatott Hanó Miklós alpolgármester és dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. vezetője. 

A projekt hosszú távú célja az, hogy Békéscsabán olyan korszerű, modern, magas minőségi ellátást biztosító intézmények működjenek, amelyek biztosítják az óvodai intézmény és ezzel a település fejlődését, így járulva hozzá a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához és a munkavállalói mobilitáshoz.


Modern környezetben játszhatnak majd a gyerekek Fotó: Profimedia

A Tündérkert Óvoda Szegfű utcai telephelyén és a Zöldovinál a meglévő épületben az eredeti funkciók megmaradnak, csak felújítási munkák és energetikai korszerűsítés lesz: a homlokzat utólagos hőszigetelése, homlokzati nyílászárók cseréje, zárófödém utólagos hőszigetelése, központi fűtés, valamint komplett elektromos  rendszer felülvizsgálata és szükség szerinti átalakítása. Háztartási méretű napelemes kiserőmű (HMKE) létesítését is tervezik. Egy-egy új épület is létesül a hiányzó funkciók betöltésére. A Szekfű utcában egy előtérrel csatlakozik egymáshoz a meglévő és az új épületrész, amely szélfogóként is szolgál. Ebből nyílik majd az akadálymentes WC, a közlekedő, ahonnan a tornaszoba, szertár és a fejlesztőszoba közelíthető meg.

A 3. számú Bölcsődénél további egy bölcsődei gondozási egységet, multifunkciós termet, vasaló- és tisztaruha-raktárhelyiségeket alakítanak ki a meglévő épületen belül. A gondozási egységet a meglévő játszóházi egység átalakításával hozzák létre, az elvett játszóházi funkció visszaadása céljából a meglévő épület folytatásaként új épületrészt építenek, és itt helyezik el a játszóházat, továbbá tervezik a homlokzati nyílászárók cseréjét. Az akadálymentes parkolót a bölcsőde gazdasági udvarrészén alakítják ki.


A MIVA Bölcsi esetében még egy csoportszobát alakítanak ki, amelyhez egy új épületrészt építenek. A meglévő épületben felújítási munkák várhatók, továbbá energetikai korszerűsítés is megvalósul, amelynek során, ha szükséges, lecserélik a gázkazánt és a radiátorokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.