EUR: 325,47 Ft
CHF: 294,04 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Békéscsaba

Óvodákat és bölcsődéket újítanak fel

A Családbarát, munkába állást segítő közszolgáltatás fejlesztése című TOP-pályázaton nyert forrást Békéscsaba több intézmény korszerűsítésére – tájékoztatott Hanó Miklós alpolgármester és dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. vezetője. 

A projekt hosszú távú célja az, hogy Békéscsabán olyan korszerű, modern, magas minőségi ellátást biztosító intézmények működjenek, amelyek biztosítják az óvodai intézmény és ezzel a település fejlődését, így járulva hozzá a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához és a munkavállalói mobilitáshoz.


Modern környezetben játszhatnak majd a gyerekek Fotó: Profimedia

A Tündérkert Óvoda Szegfű utcai telephelyén és a Zöldovinál a meglévő épületben az eredeti funkciók megmaradnak, csak felújítási munkák és energetikai korszerűsítés lesz: a homlokzat utólagos hőszigetelése, homlokzati nyílászárók cseréje, zárófödém utólagos hőszigetelése, központi fűtés, valamint komplett elektromos  rendszer felülvizsgálata és szükség szerinti átalakítása. Háztartási méretű napelemes kiserőmű (HMKE) létesítését is tervezik. Egy-egy új épület is létesül a hiányzó funkciók betöltésére. A Szekfű utcában egy előtérrel csatlakozik egymáshoz a meglévő és az új épületrész, amely szélfogóként is szolgál. Ebből nyílik majd az akadálymentes WC, a közlekedő, ahonnan a tornaszoba, szertár és a fejlesztőszoba közelíthető meg.

A 3. számú Bölcsődénél további egy bölcsődei gondozási egységet, multifunkciós termet, vasaló- és tisztaruha-raktárhelyiségeket alakítanak ki a meglévő épületen belül. A gondozási egységet a meglévő játszóházi egység átalakításával hozzák létre, az elvett játszóházi funkció visszaadása céljából a meglévő épület folytatásaként új épületrészt építenek, és itt helyezik el a játszóházat, továbbá tervezik a homlokzati nyílászárók cseréjét. Az akadálymentes parkolót a bölcsőde gazdasági udvarrészén alakítják ki.


A MIVA Bölcsi esetében még egy csoportszobát alakítanak ki, amelyhez egy új épületrészt építenek. A meglévő épületben felújítási munkák várhatók, továbbá energetikai korszerűsítés is megvalósul, amelynek során, ha szükséges, lecserélik a gázkazánt és a radiátorokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.