EUR: 352,62 Ft
CHF: 331,06 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Szekszárd

Pályázatok jelenlegi és leendő vállalkozóknak

Két jelentős pályázatról tartott nemrégiben sajtótájékoztatót dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Szabóné Ónodi Anna, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője Szekszárdon. A Kezdő lépés a fejlődés útján II. elnevezésű program révén mikro- és kisvállalkozások kaptak támogatást munkahelyteremtő beruházásokra. Ennek fejében legalább egy, maximum három fő álláskereső teljes munkaidőben történő foglalkoztatását kellett vállalniuk, valamint azt is, hogy a beruházással létrehozott szolgáltatásokat három évig folyamatosan fenntartják és működtetik, valamint a felvett munkavállalóikat legalább két éven keresztül foglalkoztatják. A Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) decentralizált alaprészéből rendelkezésre álló közel 70 millió forint keretösszegből megyei szinten tizennyolc pályázat részesült. Ezután negyvennégy regisztrált álláskereső elhelyezkedésére nyílik lehetőség, és százharmincnégy fő munkahelymegőrzése is megvalósul.

Az álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása ösztönözni kívánta az álláskeresők, illetve rehabilitációs ellátásban vagy járadékban részesülők vállalkozói hajlandóságának előmozdítását. A jelentkezők kétmillió forint vissza nem térítendő tőkejuttatásos támogatásra és/vagy legfeljebb fél év időtartamra havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak. Az NFA foglalkoztatási alaprészéből végül tizenhat álláskereső vállalkozásának elindítását sikerült segíteni, közel 30 millió forint vissza nem térítendő támogatással.


Dr. Horváth Kálmán
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.