EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Szekszárd

Pályázatok jelenlegi és leendő vállalkozóknak

Két jelentős pályázatról tartott nemrégiben sajtótájékoztatót dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Szabóné Ónodi Anna, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője Szekszárdon. A Kezdő lépés a fejlődés útján II. elnevezésű program révén mikro- és kisvállalkozások kaptak támogatást munkahelyteremtő beruházásokra. Ennek fejében legalább egy, maximum három fő álláskereső teljes munkaidőben történő foglalkoztatását kellett vállalniuk, valamint azt is, hogy a beruházással létrehozott szolgáltatásokat három évig folyamatosan fenntartják és működtetik, valamint a felvett munkavállalóikat legalább két éven keresztül foglalkoztatják. A Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) decentralizált alaprészéből rendelkezésre álló közel 70 millió forint keretösszegből megyei szinten tizennyolc pályázat részesült. Ezután negyvennégy regisztrált álláskereső elhelyezkedésére nyílik lehetőség, és százharmincnégy fő munkahelymegőrzése is megvalósul.

Az álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása ösztönözni kívánta az álláskeresők, illetve rehabilitációs ellátásban vagy járadékban részesülők vállalkozói hajlandóságának előmozdítását. A jelentkezők kétmillió forint vissza nem térítendő tőkejuttatásos támogatásra és/vagy legfeljebb fél év időtartamra havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak. Az NFA foglalkoztatási alaprészéből végül tizenhat álláskereső vállalkozásának elindítását sikerült segíteni, közel 30 millió forint vissza nem térítendő támogatással.


Dr. Horváth Kálmán
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.