2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Szekszárd

Pályázatok jelenlegi és leendő vállalkozóknak

Két jelentős pályázatról tartott nemrégiben sajtótájékoztatót dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Szabóné Ónodi Anna, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője Szekszárdon. A Kezdő lépés a fejlődés útján II. elnevezésű program révén mikro- és kisvállalkozások kaptak támogatást munkahelyteremtő beruházásokra. Ennek fejében legalább egy, maximum három fő álláskereső teljes munkaidőben történő foglalkoztatását kellett vállalniuk, valamint azt is, hogy a beruházással létrehozott szolgáltatásokat három évig folyamatosan fenntartják és működtetik, valamint a felvett munkavállalóikat legalább két éven keresztül foglalkoztatják. A Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) decentralizált alaprészéből rendelkezésre álló közel 70 millió forint keretösszegből megyei szinten tizennyolc pályázat részesült. Ezután negyvennégy regisztrált álláskereső elhelyezkedésére nyílik lehetőség, és százharmincnégy fő munkahelymegőrzése is megvalósul.

Az álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása ösztönözni kívánta az álláskeresők, illetve rehabilitációs ellátásban vagy járadékban részesülők vállalkozói hajlandóságának előmozdítását. A jelentkezők kétmillió forint vissza nem térítendő tőkejuttatásos támogatásra és/vagy legfeljebb fél év időtartamra havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak. Az NFA foglalkoztatási alaprészéből végül tizenhat álláskereső vállalkozásának elindítását sikerült segíteni, közel 30 millió forint vissza nem térítendő támogatással.


Dr. Horváth Kálmán
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.