2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Egyéb Nyíregyháza

Pangea és jégkorszak Nyíregyházán

Újabb jelentős értékekkel gazdagodik az egyik legfontosabb nyíregyházi turisztikai attrakció. A kategóriájában nemrégiben Európa legjobb állatkertjének választott Nyíregyházi Állatpark 6,7 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre a közeljövőben, melyből ökocentrum, jégkorszak-bemutató és új látogatócentrum is készül.

A beruházás-sorozat a Modern Városok program része. A 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kovács Ferenc polgármester által aláírt megállapodás egyik fontos pontja volt az állatpark fejlesztése, s mostanra konkretizálódtak az előzetes tervek.


Pangea Ökocentrum látványterve

Ezek közül az első munkálatai meg is kezdődnek. A Pangea Ökocentrum egy színvonalas konferencia központ lesz, mely rekreációs hely és szálloda is egyben. A megépítendő két szinten 38 db szobát alakítanak ki nettó 2618 m2 alapterületen, és egy 100 fős konferenciaterem is létesül. – A Pangea egy különleges hotel lesz a tóparton, de már másfél hónapja épül a négycsillagos hotel is Sóstón. A kettő együtt 160 új szobát jelent, ami sokat segít a nyíregyházi turizmus további fejlődésében – hangsúlyozta a fejlesztéseket bemutató sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester.

Látogtócentrum látványterve

 

Gajdos László ügyvezető tájékoztatása szerint emellett megépülhet a régóta várt modern látogatócentrum, az építkezés ott szeptemberben kezdődik, hogy ne zavarja a turistaszezon csúcsidőszakát. 2018-ban pedig a közel 4 milliárd forintos Jégkorszak bemutató megvalósítása is elkezdődik, de lesz még India-ház és afrikai madárröpde is. A jégkorszaki interaktív bemutató Európában egyedülálló lesz, valósághű modelleken mutatják majd be a jégkorszakban élt emblematikus állatokat s közben a vendégek számos élménnyel gazdagodhatnak. Mint elhangzott, az összes fejlesztést szeretnék 2019-re befejezni.

Kapcsolódó Cikkek