EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Partnerségi megállapodást írt alá Georgia és Ukrajna

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Petro Porosenko ukrán és Giorgi Margvelasvili georgiai elnök Tbilisziben – közölte kedden Szvjatoszlav Ceholko, az ukrán államfő sajtótitkára a Twitteren.

“Ukrajna és Georgia stratégiai partnerségről szóló nyilatkozatot írtak alá, különös tekintettel arra, hogy elősegítsék egymás szuverenitásának és területi épségének megőrzését” – olvasható Ceholko Twitter-üzenetében.


A szóvivő szerint az államfők emellett oktatásügyi együttműködésben is megállapodtak, a többi között az ukrán nyelv georgiai oktatásának támogatásáról.

Az ukrán államfő kedden a georgiai kollégájával tartott megbeszélések eredményeit összegezve tbiliszi sajtókonferenciáján arról számolt be, hogy a két ország növelni fogja a védelmi szférában való együttműködést. “Több elképzelés is van arra, hogyan valósítsuk meg ezt. Ezek egyike a két ország közös hadgyakorlatai lehetnének Georgiában és Ukrajnában” – mondta Porosenko.

Porosenko az előző nap érkezett hivatalos látogatásra Tbiliszbe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.