2019. június 20., csütörtök
Rafael

Extra Pécs

Pécs: a fénybe borult város

Soha nem látott tömeg a Zsolnay Fényfesztiválon. 

Hatalmas sikert aratott Magyarország második fényfesztiválja, amelyre az idén becslések szerint legalább 60 ezer látogató volt kíváncsi. Az ingyenes szabadtéri rendezvényekből építkező fesztivál hazánkban is egyedülállónak számít, hiszen ilyen monumentális fényinstallációk még sehol máshol nem voltak. Pécs tavaly nyáron tartotta meg első ilyen fényfesztiválját, amely azóta a város egyik legnépszerűbb programjává nőtte ki magát. A leglátványosabb attrakciók egyike a Széchenyi téren megtartott, 30 méter magasban zajló légtornász-bemutató volt, de a 26 helyszínen megtekinthető fényalkotásokat is rengetegen keresték fel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kis híján elvesztette az édesapját a királynőjelölt

    Kis híján elvesztette az édesapját a királynőjelölt

    Komoly megpróbáltatásokon ment keresztül Lakatos Lilla, a Magyarország Szépe túrkevei versenyzője. Édesapja négy hónappal ezelőtt szívinfarktust kapott, ami a fiatal lányt ráébresztette arra, hogy az élet véges, többek közt ezért is vágott bele a versenybe.

  • Az idősebbek is rákaptak az okostelefonokra

    Az idősebbek is rákaptak az okostelefonokra

    A fiatal generáció mellett az ötvenes, hatvanas és hetvenes korosztály körében is egyre népszerűbb az okostelefonok használata – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss kutatásából.