2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Pénteken néhány kósza zápor hozhat felfrissülést a kánikulában

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, délután a Dunántúlon megnövekvő fátyolfelhőzettel, estig csapadék nem várható.

Éjszaka északnyugaton, nyugaton megvastagszik a felhőzet, és ott zápor, zivatar is előfordulhat, másutt fátyolfelhős lesz az ég. Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű, szórványosan, napközben főként a Duna-Tisza közén, valamint az Északi-középhegység térségében alakul ki zápor, zivatar, néhol heves zivatar is lehet. Csütörtökön helyenként megélénkül a déli szél, éjszaka a Dunántúlon, pénteken keleten is egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, elsősorban a Dunántúlon meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 30 és 36 fok között várható, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon

    Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon

    Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Békéscsabán.

  • Gyilkos nők – szörnyetegek vagy legendák?

    Gyilkos nők – szörnyetegek vagy legendák?

    Rettenetes gyilkosságok elkövetésére nem csak férfiak képesek. A magyar kriminalisztika történetében is található jó néhány olyan asszony, aki kíméletlen kegyetlenséggel végzett mindenkivel, aki az útjába került. Sorozatunk ezeket a nők által elkövetett rémtetteket mutatja be.