2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld

Petrát hibáztatják megerőszakolói rokonai

Egyre több megrázó részlet derül ki annak a 15 éves kislánynak a kálváriájáról, akit otthonától alig száz méterre legalább heten megerőszakoltak. Egyik támadója az utcáról küldte be ismerőseit a borzalmak házába, ahol a kikötözött kamaszlány magatehetetlenül feküdt.

Mint ahogyan arról a Lokál korábban beszámolt róla, a kesznyéteni kislány randevúra indult barátjához, amikor az utcán két ismerőse megállította és drogos cigarettával kínálta. Ezután kábult áldozatukat egy üres sarokházba vonszolták, ahol felváltva megerőszakolták.


– Az egyik ismerősöm is végignézte az egészet. Igaz, ő nem bántott, de nem is segített – mesélte a szörnyűségről a Lokálnak Petra. – Emlékszem, hideg volt, fáztam és féltem. Sírva kértem őket, hagyják abba. Trágár szavakkal aláztak, majd közölték, hogy a húgom, a tizenkét éves Réka lesz a következő…

A borzalmak azonban a kislány könyörgése ellenére sem értek véget: a magatehetetlen, lemeztelenített gyereket áthurcolták a szemközti házba, ahol öten újra megerőszakolták. Egyikük az utcán lévő ismerőseit uszította, hogy menjenek be a házba, ott van Petra, azt csinálhatnak vele, amit akarnak.


Hajnalban a szomszédban lakó egyik asszony megneszelte, hogy férje és a fia hol vannak. Rájuk törte az ajtót, majd a látványon felbőszülve a kikötözött, védtelen kislányt ütötte-verte, ahol érte, őt hibáztatva a történtekért. Amióta a rendőrség begyűjtötte a támadókat, azok rokonai is sorra Petrát hibáztatják a történtekért. A kislány családjának kapujában kiáltozzák, hogy minden az ő beleegyezésével történt.

– A kislányom hiába szeretné elfelejteni a történteket, ezek az asszonyok nap mint nap emlékeztetik rá. Ráadásul bűnösnek tartják – mondta keserűen Petra édesanyja, Túróczi Csabáné. – Nem tudunk itt tovább élni, bár lenne vevő a házunkra, de túl kevés a pénzünk ahhoz, hogy máshol új életet kezdjünk.

Az ügyben a BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Kapcsolódó Cikkek