EUR: 353,09 Ft
CHF: 332,35 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Veszprém

Pihenőparkot avattak a kórháznál

Árnyas fák között, egy utcakönyvtár és játékok társaságában lábadozhatnak mostantól a Csolnoky Ferenc Kórház betegei az O és a D épület között kialakított kertben.

A pihenőkertben egy szabadtéri könyvtárat is elhelyeztek (fotó: Bertalan Melinda)

Az új pihenőparkot múlt hétfőn, a Semmelweis Ignác születésének 199. évfordulója alkalmából tartott ünnepség keretében adták át, ahol a kórház dolgozóit is díjazták.


Dr. Dávid Gyula főigazgató elmondta: egy évvel ezelőtt már átköltözhettek az új szakrendelőbe, a D épületbe, illetve jótékonysági felajánlásoknak köszönhetően egy új gyerekvárót is létrehozhattak ott, hogy a családok otthonosabb körülmények között várakozhassanak az ellátásra.
A támogatás akkor is nagyon jól jött, az adományozásnak pedig szerencsére nem szakadt vége. Egy Veszprémben működő multinacionális vállalkozás felajánlásának köszönhetően 250 ezer forintot kaptak a gyerekek örömére szolgáló játékok megvásárlására, amelyeket a kórház udvarán található pihenőparkban helyeztek el, így a kicsik akár a szabadban is eltölthetik az időt.

Az egészségügyi dolgozók munkáját méltatta dr. Dávid Gyula főigazgató (fotó: Bertalan Melinda)

A Sándor Anita tájépítész tervei alapján készült, a Szerelem-sziget „helyi meghosszabbításaként” szolgáló miniparkban egy utcakönyvtár is helyet kapott. A kórházi könyvespolcot bárki szabadon használhatja a kórházban, ugyanazon elv alapján, mint a Fricskánál található könyvtár esetében: a kedvesnek talált könyvek helyett egy saját darabot lehet betenni.


A Semmelweis-napon több díjat és elismerést is átadtak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara (MESZK) ezüst emlékérmeket bocsátott ki Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából. Ezzel a díjjal ismerték el a Csolnoky Ferenc Kórház öt szakdolgozója,  Albrechtné Léman Tímea, Kálló Zoltánné, Nagyné Orbán Andrea, Szabó Béláné és Szlanyinka Istvánné munkáját. Emellett ezen a napon adták át az Év szakdolgozója díjat is. A többek között bruttó 100 ezer forintos pénzdíjazású elismerést Schnitter Éva ápoló, gyakorlati oktatási koordinátor vehette át, aki az I. Belgyógyászati Osztályon dolgozik elsősorban oktató nővérként, nevelve a jövő egészségügyi dolgozóit. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis-díját Nagy Ildikó, a Gyermekgyógyászati Centrum Gyermekintenzív Osztályának ápolója kapta.

Kapcsolódó Cikkek