EUR: 352,48 Ft
CHF: 331,25 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Aktuális Nagykanizsa

Politikusok merőkanállal

Szociális mobil konyhát működtet a Baptista Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumának és Nagykanizsa önkormányzatának támogatásával Kanizsán és a környékbeli településeken. Az autó a hét öt napján, nyolc helyszínen, mintegy háromszáz rászoruló meleg étkeztetéséről gondoskodik, az ételosztást a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete segíti.

A mobil konyha tavasz óta járja Dél-Zalát, s működtetése az év végéig biztosított, de az együttműködő partnerek jövőre is folytatni szeretnék a jótékonyságot. Mint a programról tartott sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ezzel folyamatos segítséget kapnak a rászorulók, ami azt is mutatja, hogy velük nem csak a nagyobb ünnepek környékén törődnek – a gondoskodás, az odafigyelés állandó.


Cseresnyés Péter és Nyitrai Imre a programról tartott sajtótájékoztatót követően egytálételt osztott a rászorulóknak (Fotó: Jancsi László)

Az országban másodikként indult mobil népkonyha Kanizsán és térségében, s ezzel kapcsolatban Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár leszögezte: a jobbító, új programokra Nagykanizsa mindig is nyitott volt, így nem véletlen, hogy a város e téren is úttörőnek számít.

Kapcsolódó Cikkek