EUR: 326,46 Ft
CHF: 294,89 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Pusztított a vihar a kerületben

Főleg kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak gondot a múlt héten az országon átvonuló viharokban. Többen meg is sérültek − tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t. 

A legtöbb riasztást Somogy, Fejér és Pest megyében kapták a katasztrófavédelem munkatársai. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy közel száz helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat a vihar miatt. A legtöbb bejelentés a III., a XVII. és a XVIII. kerületből érkezett. Budapesten is főként faágakat, kidőlt fákat kellett eltávolítani, illetve feldarabolni.

A legtöbb gondot a kidőlt fák okozták (MTI Fotó: Varga György)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.