EUR: 304,76 Ft
CHF: 273,00 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Putyin és Trump nem ígérte meg egymásnak az együttműködést

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök nem ígérte meg egymásnak egy közös munkacsoport létrehozását a kibernetikai biztonság érdekében, hanem leszögezte, hogy kész ezen munkálkodni – közölte hétfőn a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov az is elmondta, hogy nem tudnak arról az orosz ügyvédről, aki állítólag tavaly találkozott ifjabb Donald Trumppal, valamint az elnök kampányfőnökével és a vejével, amiről a The New York Times című amerikai napilap írt vasárnap. Nem tudjuk, ki ő, és természetesen nem tudhatunk minden orosz ügyvéd találkozóiról itthon és külföldön – mondta.

Az újság fehér házi tanácsadókra hivatkozott az értesülés forrásaként, és azt közölte, hogy az ügyvéd terhelő dokumentumokat ígért nekik Hillary Clintonról, a Demokrata Párt elnökjelöltjéről.

Peszkov arról is szót ejtett, hogy Ukrajna esetleges NATO-tagsága Moszkva szerint nem járul hozzá Európa stabilitásához és biztonságához. Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn Kijevben találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és utána azt mondta, hogy Ukrajna a reformokra összpontosít, és egyelőre nem kéri felvételét a NATO-ba. Úgy fogalmazott, hogy Kijev most “igazi reformprogramot hajt végre”, hogy később megfeleljen a NATO-tagság feltételeinek.

A szóvivő Stoltenberg azon kijelentéséhez is kommentárt fűzött, hogy Oroszországnak ki kell vonni katonái ezreit Kelet-Ukrajnából. Oroszországnak egyetlen katonája sincs Ukrajnában – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.