EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,02 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Külföld

Putyin és Trump nem ígérte meg egymásnak az együttműködést

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök nem ígérte meg egymásnak egy közös munkacsoport létrehozását a kibernetikai biztonság érdekében, hanem leszögezte, hogy kész ezen munkálkodni – közölte hétfőn a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov az is elmondta, hogy nem tudnak arról az orosz ügyvédről, aki állítólag tavaly találkozott ifjabb Donald Trumppal, valamint az elnök kampányfőnökével és a vejével, amiről a The New York Times című amerikai napilap írt vasárnap. Nem tudjuk, ki ő, és természetesen nem tudhatunk minden orosz ügyvéd találkozóiról itthon és külföldön – mondta.


Az újság fehér házi tanácsadókra hivatkozott az értesülés forrásaként, és azt közölte, hogy az ügyvéd terhelő dokumentumokat ígért nekik Hillary Clintonról, a Demokrata Párt elnökjelöltjéről.

Peszkov arról is szót ejtett, hogy Ukrajna esetleges NATO-tagsága Moszkva szerint nem járul hozzá Európa stabilitásához és biztonságához. Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn Kijevben találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és utána azt mondta, hogy Ukrajna a reformokra összpontosít, és egyelőre nem kéri felvételét a NATO-ba. Úgy fogalmazott, hogy Kijev most “igazi reformprogramot hajt végre”, hogy később megfeleljen a NATO-tagság feltételeinek.

A szóvivő Stoltenberg azon kijelentéséhez is kommentárt fűzött, hogy Oroszországnak ki kell vonni katonái ezreit Kelet-Ukrajnából. Oroszországnak egyetlen katonája sincs Ukrajnában – mondta.

Kapcsolódó Cikkek