EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Sopron

Rajt az NB II-ben!

Eredményes foci a cél Sopronban
Gőzerővel készül a szezonrajtra a Sopron másodosztályú labdarúgócsapata. Németh Szabolcs vezetőedző motiváltan érkezett a klubhoz a nyáron.
Komoly átalakuláson esett át az SVSE labdarúgó-együttese, amely július 30-án a Siófok vendégeként kezdi meg a Merkantil NB II 2017/18-as szezonját. – Nagyon sok munkánk van, az edzőmérkőzéseken kijönnek a hibák, amelyeken még javíthatunk. Nem ezeken a meccseken kell nyerni, hanem majd a szezonnyitón, Siófokon – kezdte Németh Szabolcs, akit a szezonnyitó előtt az egyik edzésen sikerült elérnünk.

Több fiatal játékos is szerephez juthat az új idényben
Fotó: Kóczán Izabella

A fiatal tréner igen motiváltan érkezett a leghűségesebb városba. – Nem sokat hezitáltam a felkérésen. Abszolút kihívásnak tekintem a feladatot, és előrelépésnek tartom a karrieremben, hogy egy nagy focihagyományokkal rendelkező város csapatát irányíthatom. Szeretném, ha minél jobb eredményeket érnénk el a bajnokságban, és minél több győzelemmel megörvendeztetnénk meg a nézőket. Így talán többen látogatnának el a meccsekre, annak hatására, hogy jönnek az eredmények – mondta a szakember, akinek a pályája szépen ível felfelé.
Németh Szabolcs edzői munkáját a lurkóknál kezdte, majd az Illés Akadémiához került. Ezután keresték meg Dorogról, ahol sikerült teljesíteni az elvárásokat, hiszen a harmadosztályból feljutva egy stabil NB II-es csapattá építette az alakulatot. – Sopronban addig nem beszélhetünk konkrét célokról, amíg nem alakult ki a végleges játékoskeret. A csapat szépen fejlődik, de sohasem lehetünk elégedettek, folyamatosan ki kell javítani a hibákat. Azt vallom, hogy a kemény munka kifizetődik, tehát dolgozunk.


Németh Szabolcs (balra) vezetőedző motiváltan érkezett
Fotó: Kóczán Izabella

Az új vezetőedző az érkező játékosokról is nyilatkozott. – Lényeges átalakuláson esett át az együttes. Többen érkeztek, többen távoztak. Angyal Zsolt, aki korábban a Zalaegerszeget erősítette, jobb oldali védőként bevethető, párharcerős játékos. Ács Zoltán dunaszerdahelyi nevelésű labdarúgó, a szlovák másodosztályban játszott stabilan, szlovák utánpótlás-válogatott, a belső védő pozícióban számítunk majd rá. Bor Dávidot Paksról kaptuk kölcsön balszélsőnek, Kővári Róbert pedig szerepelt az első osztályban is. Tóth Martin a Haladástól érkezett kölcsönbe. Kokenszky Norbert személyében egy gólerős csatárt sikerült megszereznünk, hiszen ő az NB III Keleti csoportjában tavaly huszonnyolc gólt lőtt. Szőke Dániel 1998-as születésű, fiatal labdarúgó, utánpótlás-válogatott, végigjárta a szamárlétrát. Emellett a soproni utánpótlásból kaptak többen profi szerződést. Kovács Dominik támadó poszton vethető be, és Harangozó Bence is velünk dolgozik.

Érkezők az SVSE-nél: Bor Dávid, Kővári Róbert, Kokenszky Norbert (mindhárom Paks), Koronczai Benjámin (Dorog), Tóth Martin, Angyal Zsolt, Molnár Zsolt (mindhárom Haladás)

Sokat gyakorolnak edzésen
Fotó: Kóczán Izabella

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.