2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Sopron

Rangos vitorlásverseny

A Fertő Tavi Vitorlás szövetség július 14. és 16. között harmadszor rendezi meg a rangos Decathlon Vitorlás Kupát a Fertő-tónál. Az Optimist Ranglistaversenyre az ország különböző pontjairól érkeznek a résztvevők. A vitorlásverseny a magyar Optimist-ranglistasorozat öt helyszíne közül az egyik, ahol 120-130 vitorlás mérheti össze tudását. A mezőnyben a magyar élvonal szereplői az Eb-re készülő osztrák válogatottal is együtt versenyeznek majd, ami a Fertő-tó szempontjából szimbolikus jelentőséggel bír.
A szervezők az egész hétvége során színes programokkal készülnek gyerekek és felnőttek számára egyaránt. A regattát vasárnap 15 órakor díjkiosztó ünnepség zárja.

 

 

Fotó: FTVSZ

Kapcsolódó Cikkek

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.

 • Sportkomplexumot avattak

  Sportkomplexumot avattak

  Műfüves labdarúgópályán, műanyag burkolattal ellátott kosárlabdapályán, rekortán futócsíkon és egy szabadtéri kondiparkban is sportolhatnak mostantól a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai.