2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Rekordforgalom a repülőtéren

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket. A Budapest Airport a szervezők rendelkezésére bocsátotta a SkyCourt Konferencia Központot, ahol a versenyekre érkező sportolók, szakértők, diplomaták és újságírók átvehetik az akkreditációjukat.

A repülőtérről ingajáratban közlekedő autóbuszok juttatják el a résztvevőket a versenyek helyszínére vagy a kijelölt hotelekbe. A sportvezetőket a FINA 2017 emblémájával felmatricázott Audi személygépkocsik viszik be a repülőtérről a szállodába. A budapesti vizes vb időpontja egybeesik a nyári repülőtéri szezon csúcsával, de a Budapest Airport mindent megtesz a kiemelkedően fontos sportesemény zavartalan lebonyolítása érdekében. Nem sokkal ezelőtt újabb ezer férőhelyes parkolót adtak át a 2B terminál közelében, felújították a repülőtérre vezető bekötőutakat, új tájékoztató táblákat helyeztek el a jobb eligazodás érdekében, valamint az indulási szinten kiszélesítették a közúti beléptetőkapukat.


–  A menetrend szerinti gépekkel érkező sportolókat és szakvezetőket már a repülőtér betonján „FINA 2017” matricákkal díszített utasbuszok várják, a csomagkiadónál pedig az úszó-vb pólójába öltözött fiatalok segítenek nekik az eligazodásban – hangsúlyozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. – Napról napra dőlnek meg az utasforgalmi rekordok, sokszor napi 45-50 ezer utas is megfordul a termináljainkon. A repülőtér összes kapacitását üzembe állítottuk, hogy garantáljuk a kiemelkedő fontosságú sportesemény sikerét.

Szurkoljon lassítva, és nyerje meg a dedikált labdát!

A Budapest Airport július 31-ig tartó Splash Out The Summer promóciójában most szuperlassított felvételeket készíthetnek az utasok a terminálon arról, ahogy kedvenc versenyzőjüknek, csapatuknak szurkolnak.

/Fotó: Facebook

Az elkészült videókat a Budapest Airport Facebook-oldalára a #splashoutthissummer kulcsszó használatával július 31-ig lehet feltölteni. Augusztus 1-jén a résztvevők között kisorsolják a masters vízilabdacsapat által aláírt vízilabdát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.