EUR: 322,97 Ft
CHF: 279,49 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Rekordforgalom a repülőtéren

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket. A Budapest Airport a szervezők rendelkezésére bocsátotta a SkyCourt Konferencia Központot, ahol a versenyekre érkező sportolók, szakértők, diplomaták és újságírók átvehetik az akkreditációjukat.

A repülőtérről ingajáratban közlekedő autóbuszok juttatják el a résztvevőket a versenyek helyszínére vagy a kijelölt hotelekbe. A sportvezetőket a FINA 2017 emblémájával felmatricázott Audi személygépkocsik viszik be a repülőtérről a szállodába. A budapesti vizes vb időpontja egybeesik a nyári repülőtéri szezon csúcsával, de a Budapest Airport mindent megtesz a kiemelkedően fontos sportesemény zavartalan lebonyolítása érdekében. Nem sokkal ezelőtt újabb ezer férőhelyes parkolót adtak át a 2B terminál közelében, felújították a repülőtérre vezető bekötőutakat, új tájékoztató táblákat helyeztek el a jobb eligazodás érdekében, valamint az indulási szinten kiszélesítették a közúti beléptetőkapukat.


–  A menetrend szerinti gépekkel érkező sportolókat és szakvezetőket már a repülőtér betonján „FINA 2017” matricákkal díszített utasbuszok várják, a csomagkiadónál pedig az úszó-vb pólójába öltözött fiatalok segítenek nekik az eligazodásban – hangsúlyozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. – Napról napra dőlnek meg az utasforgalmi rekordok, sokszor napi 45-50 ezer utas is megfordul a termináljainkon. A repülőtér összes kapacitását üzembe állítottuk, hogy garantáljuk a kiemelkedő fontosságú sportesemény sikerét.

Szurkoljon lassítva, és nyerje meg a dedikált labdát!

A Budapest Airport július 31-ig tartó Splash Out The Summer promóciójában most szuperlassított felvételeket készíthetnek az utasok a terminálon arról, ahogy kedvenc versenyzőjüknek, csapatuknak szurkolnak.

/Fotó: Facebook

Az elkészült videókat a Budapest Airport Facebook-oldalára a #splashoutthissummer kulcsszó használatával július 31-ig lehet feltölteni. Augusztus 1-jén a résztvevők között kisorsolják a masters vízilabdacsapat által aláírt vízilabdát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzmadár

  Tűzmadár

  Egy hatalmas méretű madár  került fel egy újbudai tűzfalra. A 300 m2-nél nagyobb alkotás egy XI.

 • Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a V4 elnökség keretén belül rendezett V4 Logisztikai Fórumon.

 • Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.