EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Eger

Robogót kapnak a kápolnai cicagondozók

A kápolnai Macskaárvaház már sokszor összehozta az állatbarátokat, és bizony egyre többekről kiderül, hogy mekkora szívük van. Ezúttal a Régi Járművek Egri Egyesületének tagjai döntöttek úgy, hogy valamiképpen szeretnék megkönnyíteni az árvaház dolgozóinak munkáját, és mi lenne kézenfekvőbb egy veteránegyesülettől, mint egy youngtimer robogó felajánlása.

Mint ismert, a Macskaárvaház munkahelyet biztosít néhány kápolnai lakosnak, így a cicákkal foglalkozó személyzet is a település lakói közül kerül ki. A munkahelyükre való eljutást segíti ezentúl a robogó.


Egy ehhez hasonló felújított veterán járművet kap hétvégén a Macskaárvaház

– Mi mind állatbarátok vagyunk, mindannyiunknak van otthon több kutyánk, macskánk, és felvetődött a kérdés, hogy mi lenne, ha segítenénk barátainknak a Macskaárvaházban – idézte fel Györe Tamás, a Régi Járművek Egri Egyesületének elnöke.

Szombaton délután 13.30-tól Kápolna településen egy különleges jótékonysági rendezvény zajlik majd, amikor az ajándékot, az egyesület tagjai által felújított robogót Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, a Macskaárvaház kuratóriumi tagja veszi át.


Korábban már kapott egy Piaggio robogót is az árvaház, akkor is Kiss Norbi vette birtokba

– Úgy gondoltuk, hogy akkor adjuk meg a módját ennek a nemes alkalomnak, így a veteránosoknak egy sikeres autóversenyzővel kedveskedünk, ők pedig elhozzák nekünk legszebb járműveiket. Ezenkívül készülünk még húsmentes ételkülönlegességekkel is, hiszen szigorúan vegán ételek vannak a jótékonysági alkalmainkon vagy önkéntes napjainkon – mondta Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Számos híres támogatója van a Macskaárvaház Alapítványnak, így Kiss Norbi és Vajna Tímea is előszeretettel segít a cicákon, Bóday Pál legnagyobb örömére (bal szélen)

Szintén jelen lesz a rendezvényen Burkus Egon autóversenyző, akinek nemzetközi csapata, a GFS Racing az alapítvány kiemelt támogatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.