2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Eger

Robogót kapnak a kápolnai cicagondozók

A kápolnai Macskaárvaház már sokszor összehozta az állatbarátokat, és bizony egyre többekről kiderül, hogy mekkora szívük van. Ezúttal a Régi Járművek Egri Egyesületének tagjai döntöttek úgy, hogy valamiképpen szeretnék megkönnyíteni az árvaház dolgozóinak munkáját, és mi lenne kézenfekvőbb egy veteránegyesülettől, mint egy youngtimer robogó felajánlása.

Mint ismert, a Macskaárvaház munkahelyet biztosít néhány kápolnai lakosnak, így a cicákkal foglalkozó személyzet is a település lakói közül kerül ki. A munkahelyükre való eljutást segíti ezentúl a robogó.


Egy ehhez hasonló felújított veterán járművet kap hétvégén a Macskaárvaház

– Mi mind állatbarátok vagyunk, mindannyiunknak van otthon több kutyánk, macskánk, és felvetődött a kérdés, hogy mi lenne, ha segítenénk barátainknak a Macskaárvaházban – idézte fel Györe Tamás, a Régi Járművek Egri Egyesületének elnöke.

Szombaton délután 13.30-tól Kápolna településen egy különleges jótékonysági rendezvény zajlik majd, amikor az ajándékot, az egyesület tagjai által felújított robogót Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, a Macskaárvaház kuratóriumi tagja veszi át.


Korábban már kapott egy Piaggio robogót is az árvaház, akkor is Kiss Norbi vette birtokba

– Úgy gondoltuk, hogy akkor adjuk meg a módját ennek a nemes alkalomnak, így a veteránosoknak egy sikeres autóversenyzővel kedveskedünk, ők pedig elhozzák nekünk legszebb járműveiket. Ezenkívül készülünk még húsmentes ételkülönlegességekkel is, hiszen szigorúan vegán ételek vannak a jótékonysági alkalmainkon vagy önkéntes napjainkon – mondta Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Számos híres támogatója van a Macskaárvaház Alapítványnak, így Kiss Norbi és Vajna Tímea is előszeretettel segít a cicákon, Bóday Pál legnagyobb örömére (bal szélen)

Szintén jelen lesz a rendezvényen Burkus Egon autóversenyző, akinek nemzetközi csapata, a GFS Racing az alapítvány kiemelt támogatója.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.