EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb XIV.kerület

Romantikussá válhat a nyár

Augusztus 17-éig tart a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, amelynek keretében a komolyzenei hangversenyek mellett a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band koncertje is színvonalas programot kínál.

Augusztusig a zenéé a főszerep a Vajdahunyadvárban

A több mint negyed évszázados hagyományra visszatekintő koncertsorozat idén is kiváló kulturális élményt és egyben remek turisztikai programot ígér a 17. FINA Világbajnokság kísérőrendezvényeként. Igazi kuriózumként július 24-én egy különleges koncert keretében, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Semmelweis Kórus előadásában a világszerte népszerű Hair musicalt élvezheti, aki részt vesz az eseményen, mégpedig klasszikus zenei átiratban. A fesztivált július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án Sabbathsong Klezmer Band, augusztus 14-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar előadásai színesítik. A Sabbathsong Klezmer Band produkciójában hegedűn Beke Farkas Nándor, valamint a cimbalom Paganinije, a Kossuth-díjas Ökrös Oszkár is közreműködik. A záróesten a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad hangversenyt augusztus 17-én. A történelmi helyszínen a történelem legnagyobb zeneművei – Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Orff, Vivaldi, Puccini, Liszt, Brahms, Händel, Mendelssohn, Strauss szerzeményei – csendülnek fel.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.