EUR: 353,10 Ft
CHF: 327,28 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb XIV.kerület

Romantikussá válhat a nyár

Augusztus 17-éig tart a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, amelynek keretében a komolyzenei hangversenyek mellett a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band koncertje is színvonalas programot kínál.

Augusztusig a zenéé a főszerep a Vajdahunyadvárban

A több mint negyed évszázados hagyományra visszatekintő koncertsorozat idén is kiváló kulturális élményt és egyben remek turisztikai programot ígér a 17. FINA Világbajnokság kísérőrendezvényeként. Igazi kuriózumként július 24-én egy különleges koncert keretében, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Semmelweis Kórus előadásában a világszerte népszerű Hair musicalt élvezheti, aki részt vesz az eseményen, mégpedig klasszikus zenei átiratban. A fesztivált július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án Sabbathsong Klezmer Band, augusztus 14-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar előadásai színesítik. A Sabbathsong Klezmer Band produkciójában hegedűn Beke Farkas Nándor, valamint a cimbalom Paganinije, a Kossuth-díjas Ökrös Oszkár is közreműködik. A záróesten a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad hangversenyt augusztus 17-én. A történelmi helyszínen a történelem legnagyobb zeneművei – Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Orff, Vivaldi, Puccini, Liszt, Brahms, Händel, Mendelssohn, Strauss szerzeményei – csendülnek fel.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.