EUR: 325,94 Ft
CHF: 293,98 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb XIV.kerület

Romantikussá válhat a nyár

Augusztus 17-éig tart a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, amelynek keretében a komolyzenei hangversenyek mellett a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band koncertje is színvonalas programot kínál.

Augusztusig a zenéé a főszerep a Vajdahunyadvárban

A több mint negyed évszázados hagyományra visszatekintő koncertsorozat idén is kiváló kulturális élményt és egyben remek turisztikai programot ígér a 17. FINA Világbajnokság kísérőrendezvényeként. Igazi kuriózumként július 24-én egy különleges koncert keretében, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Semmelweis Kórus előadásában a világszerte népszerű Hair musicalt élvezheti, aki részt vesz az eseményen, mégpedig klasszikus zenei átiratban. A fesztivált július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án Sabbathsong Klezmer Band, augusztus 14-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar előadásai színesítik. A Sabbathsong Klezmer Band produkciójában hegedűn Beke Farkas Nándor, valamint a cimbalom Paganinije, a Kossuth-díjas Ökrös Oszkár is közreműködik. A záróesten a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad hangversenyt augusztus 17-én. A történelmi helyszínen a történelem legnagyobb zeneművei – Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Orff, Vivaldi, Puccini, Liszt, Brahms, Händel, Mendelssohn, Strauss szerzeményei – csendülnek fel.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.