2020. január 25., szombat
Pál

Külföld

Rontott a német zsidóság helyzetén a tömeges bevándorlás

Josef Schuster a Blid magazinnak adott interjúban beszélt arról, szerint évek óta megfigyelhető jelenség, hogy a “zsidó” szitokszóvá válik – ez elsősorban az interneten jellemző, de akár iskolákban, a muszlim diákok körében is megmutatkozik.

Bár a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke a muszlim migráció előtt is létezett a zsidóellenesség, azt elismerte, hogy a tömeges bevándorlás óriási mértékben rontotta a német zsidóság helyzetét.


A zsidók meg tudják érteni, ha el kell hagynia valakinek a szülőhazáját, mert fenyegetve van az életük. Azonban komoly aggodalomra ad okot az, ha számos olyan ember érkezik, akik Izrael-ellenes és antiszemita neveltetésben részesültek. Ezeket a meggyőződéseiket nem fogják hirtelen levetkőzni a német határon. Ezen jelenség ellen fel kell lépnünk, a németországi együttélés feltétele kell, hogy legyen az antiszemitizmus elleni küzdelem” – idézi a rabbi szavait a 888.hu.

Kapcsolódó Cikkek

  • Európában is megjelent koronavírus!

    Európában is megjelent koronavírus!

    Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus, ez az első megerősített eset Európában – jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

  • Földrengés Törökországban, nagyon sok halott

    Földrengés Törökországban, nagyon sok halott

    Erős, 6,8-as fokozatú földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor (közép-európai idő szerint 18 óra 55 perckor) Délkelet-Törökországot. A rengés hipocentruma Elazig tartomány Sivrice körzetében, 6,75 kilométeres mélységben volt – közölte a török katasztrófavédelem.