EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Rontott a német zsidóság helyzetén a tömeges bevándorlás

Josef Schuster a Blid magazinnak adott interjúban beszélt arról, szerint évek óta megfigyelhető jelenség, hogy a “zsidó” szitokszóvá válik – ez elsősorban az interneten jellemző, de akár iskolákban, a muszlim diákok körében is megmutatkozik.

Bár a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke a muszlim migráció előtt is létezett a zsidóellenesség, azt elismerte, hogy a tömeges bevándorlás óriási mértékben rontotta a német zsidóság helyzetét.

A zsidók meg tudják érteni, ha el kell hagynia valakinek a szülőhazáját, mert fenyegetve van az életük. Azonban komoly aggodalomra ad okot az, ha számos olyan ember érkezik, akik Izrael-ellenes és antiszemita neveltetésben részesültek. Ezeket a meggyőződéseiket nem fogják hirtelen levetkőzni a német határon. Ezen jelenség ellen fel kell lépnünk, a németországi együttélés feltétele kell, hogy legyen az antiszemitizmus elleni küzdelem” – idézi a rabbi szavait a 888.hu.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.