2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Szolnok

Saját KRESZ-parkban tanulják a közlekedést az ovisok

Örömmel tanulás a célja annak a KRESZ-parknak, amelyet a napokban adtak át a Rózsa úti óvodában.

Ahhoz, hogy a gyermekek is biztonsággal lehessenek a közlekedés résztvevői, érdemes minél fiatalabb korban megismerkedniük az alapvető szabályokkal. Erre ad lehetőséget a táblákkal, közlekedési lámpával ellátott park.


Az átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester – az önkormányzat biztosította a térkövezett területet az intézményben –, Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség közlekedési alelnöke és a GRSP Magyarország Egyesület ügyvezetője, Bódi Andor, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület elnöke és Szabó Zoltán, a JNSZ Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Forrás: jnsz.hu

A GRSP Magyarország Egyesület legfontosabb küldetése a közlekedők magatartásának pozitív irányú befolyásolása révén a balesetek számának, súlyosságának csökkentése.  Három részből álló óvodai programját Szolnokon, a Rózsa úti óvodában valósítja meg: kidolgozott módszertant és demonstrációs eszközöket adnak át az óvodapedagógusoknak, illetve mini KRESZ-parkok létesítettek a gyerekek nagy örömére.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A könyv elrepít, vagy segít megérteni a valóságot

  A könyv elrepít, vagy segít megérteni a valóságot

  A jubileumi, 90. Ünnepi Könyvhetet csütörtökön nyitották meg a Kossuth utcán: könyvek széles választéka, érdekes előadások, dedikálások és meglepetés vendégek várták az olvasás szerelmeseit szombatig.

 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet

  Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet

   A Pünkösdi Virágálom megnyitóján a csodálatos, színpompás kompozíciók mellett az I. FOLKID Fesztivál fehérvári, kárpátaljai, szerb, török és bolgár gyermektáncosai varázsolták még színesebbé a délutánt.

 • Palackpostával üzentek az úttörők

  Palackpostával üzentek az úttörők

  Június 7-én pénteken, a Pünködsi vigasságok keretében kibontották a Ménteleki Általános Iskola hatvan éves épületébe falazott időkapszulát.