2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Soros kedvéért szövetkezett a baloldallal a Jobbik

Bárkivel összeáll a Jobbik, és az sem érdekli az antiszemita pártot, hogy a korábban sáskahadnak nevezett civil szervezeteket veszik védelmükbe, amikor alkotmányossági vizsgálatra küldhetnék a civiltörvényt. Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes szerint ugyanis összegyűjtötték a szükséges 50 képviselői aláírást, de azt, hogy kiktől, nem árulták el.

– Összegyűlt az a szükséges ötven aláírás a magyar országgyűlési képviselők körében, akiknek a támogatása kell ahhoz, hogy Alkotmánybírósághoz forduljunk ennek a törvénynek a felülvizsgálatához, a civiltörvénynek a felülvizsgálatához – nyilatkozta a Simicska féle Hír Tv-ben Gyöngyösi Márton.


Gyöngyösi nem taglalta, kik adtak még 25 aláírást a jobbikosok szignói mellé MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Jobbik frakcióvezető-helyettese arról nem számolt be, hogy mely képviselőcsoportoktól kaptak ehhez támogatást. Az antiszemita pártnak ugyanis mindössze huszonöt képviselője van a parlamentben, így csak más ellenzéki pártokkal együtt jöhetett össze a szükséges ötven szignó. Annyi biztos, hogy az MSZP-s képviselők nélkül ez nem lett volna lehetséges.

A Jobbik médiaosztályának is feltettük a kérdést, ahogyan azt is, nem érzik-e rendkívül álságosnak, hogy éppen ők kelnek a Soros-féle civil szervezetek védelmére. Választ lapzártánkig nem kaptunk. Hiszen a Jobbik – mielőtt belekezdett volna cukiságkampányába – sáskahadnak titulálta a nemzetközi spekuláns Soros Györgyhöz köthető szervezeteket. Ráadásul 2014-es Kimondjuk, Megoldjuk kampányukban még azt ígérték választóiknak, hogy hatalomra kerülésük esetén „ügynökszervezetté” nyilváníttatnák az Soros-féle Amnesty Internationalt, a Társaság a szabadságjogokért nevű jogvédő szervezetet és a Magyar Helsinki Bizottságot.


Vona Gábor eljutott a gárdamellénytől a Soros-szervezetek támogatásáig MTI Fotó: Beliczay László

Emlékezetes: a Jobbik képviselői a balliberális pártok tiltakozása mellé is odaálltak, amit a balliberális ellenzéki pártok Soros egyeteme, a CEU védelmében indítottak.

Ezzel szemben 2015-ben Hegedűs Lórántné még írásos kérdést nyújtott be Orbán Viktor miniszterelnöknek ezzel a címmel: „Mikor utasítják ki hazánkból Soros Györgyöt és ügynökeit? Meddig folytathatja ámokfutását Soros György Magyarországon? Mikor lesznek az általa pénzelt szervezetek átvilágítva és nemzetbiztonsági kockázattá minősítve?”

Kapcsolódó Cikkek