2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Soros kedvéért szövetkezett a baloldallal a Jobbik

Bárkivel összeáll a Jobbik, és az sem érdekli az antiszemita pártot, hogy a korábban sáskahadnak nevezett civil szervezeteket veszik védelmükbe, amikor alkotmányossági vizsgálatra küldhetnék a civiltörvényt. Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes szerint ugyanis összegyűjtötték a szükséges 50 képviselői aláírást, de azt, hogy kiktől, nem árulták el.

– Összegyűlt az a szükséges ötven aláírás a magyar országgyűlési képviselők körében, akiknek a támogatása kell ahhoz, hogy Alkotmánybírósághoz forduljunk ennek a törvénynek a felülvizsgálatához, a civiltörvénynek a felülvizsgálatához – nyilatkozta a Simicska féle Hír Tv-ben Gyöngyösi Márton.


Gyöngyösi nem taglalta, kik adtak még 25 aláírást a jobbikosok szignói mellé MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Jobbik frakcióvezető-helyettese arról nem számolt be, hogy mely képviselőcsoportoktól kaptak ehhez támogatást. Az antiszemita pártnak ugyanis mindössze huszonöt képviselője van a parlamentben, így csak más ellenzéki pártokkal együtt jöhetett össze a szükséges ötven szignó. Annyi biztos, hogy az MSZP-s képviselők nélkül ez nem lett volna lehetséges.

A Jobbik médiaosztályának is feltettük a kérdést, ahogyan azt is, nem érzik-e rendkívül álságosnak, hogy éppen ők kelnek a Soros-féle civil szervezetek védelmére. Választ lapzártánkig nem kaptunk. Hiszen a Jobbik – mielőtt belekezdett volna cukiságkampányába – sáskahadnak titulálta a nemzetközi spekuláns Soros Györgyhöz köthető szervezeteket. Ráadásul 2014-es Kimondjuk, Megoldjuk kampányukban még azt ígérték választóiknak, hogy hatalomra kerülésük esetén „ügynökszervezetté” nyilváníttatnák az Soros-féle Amnesty Internationalt, a Társaság a szabadságjogokért nevű jogvédő szervezetet és a Magyar Helsinki Bizottságot.


Vona Gábor eljutott a gárdamellénytől a Soros-szervezetek támogatásáig MTI Fotó: Beliczay László

Emlékezetes: a Jobbik képviselői a balliberális pártok tiltakozása mellé is odaálltak, amit a balliberális ellenzéki pártok Soros egyeteme, a CEU védelmében indítottak.

Ezzel szemben 2015-ben Hegedűs Lórántné még írásos kérdést nyújtott be Orbán Viktor miniszterelnöknek ezzel a címmel: „Mikor utasítják ki hazánkból Soros Györgyöt és ügynökeit? Meddig folytathatja ámokfutását Soros György Magyarországon? Mikor lesznek az általa pénzelt szervezetek átvilágítva és nemzetbiztonsági kockázattá minősítve?”

Kapcsolódó Cikkek

 • 2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  Két és fél milliárd forint állami támogatásból újul meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be László Tamás országgyűlési képviselő az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

 • Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Hatalmas siker! Magyarország fővárosában, Budapesten tartják márciusban a gasztronómiai világ egyik legnagyobb eseményét, a Michelin-díjátadót.

 • 11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  Ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a zuglói gázoló néven elhíresült T. Klára büntetőpere. A 25 éves nő 2016 novemberében gázolt halálra egy 86 éves bácsit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 • Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Olyan javaslatot tárgyal a kormány ma, amely akár Soros György kitiltását is lehetővé teszi Magyarországról – értesült az Origo. Információjukat az támasztja alá, hogy tegnap Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette: a párt országos választmánya politikai határozatban ítéli el a Soros-tervet, és felszólították a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel annak végrehajtása ellen.