EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Debrecen

Sikeres volt a Hortobágyi Lovasnapok!

Az idén Debrecen város megbízásából a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. szervezte meg a Hortobágyi Lovasnapokat, a Hortobágyi Nonprofit Kft. munkatársaival közösen. A háromnapos lovas- és kiegészítő programoknak Hortobágy–Máta adott otthont.

A nagyszabású programsorozatról megtudtuk, hogy sikeresnek bizonyult az első közös rendezés. Volt országos westernbajnokság, cuttingverseny, díjlovas- és díjugrató-, valamint fogathajtóverseny, kitartásos magasugratás és hortobágyi csikósok versenye, a Gyermek Lovasfaluban pedig a kisgyermekes családok kapcsolódhattak ki. Egymást váltották a fellépők a színpadon, kézművessátrak, játszóházak, vásár, este pedig koncertek várták az érdeklődőket. Idén először rendezték meg a Hortobágyi Vágtát, amely a Nemzeti Vágta előfutama. A döntőt Tiszacsege lovasa nyerte, a második helyet Hortobágy, a harmadikat pedig Debrecen szerezte meg.


Hortobágyot és Balmazújvárost is hortobágyi csikós képviselte, ezért Hortobágy versenyzője, Bordás Ádám átadta szabad helyét Balmazújváros versenyzőjének, Kosina Péternek, mivel előbbi a rendező jogán eleve bejutott a Nemzeti Vágta budapesti futamára. Így a szeptember 15–17-e között a budapesti Hősök terén megrendezendő Nemzeti Vágtán Tiszacsege, Hortobágy, Debrecen és Balmazújváros lovasaiért is lehet izgulni. A felnőttek megmérettetése mellett Kishuszár Vágta is volt, amelynek nyertese Sepsiszentgyörgy lovasa lett. A Hortobágyi Vágtát óriási érdeklődés kísérte, több ezer néző szurkolt a városok nevében versenyző lovasoknak.

 

Kapcsolódó Cikkek