EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Ózd

Sínen van az egyetemi oktatás elindítása

A kormányzati szándéknak megfelelően a felsőoktatási stratégia kidolgozói a hátrányos helyzetű régiók versenyképességének javítására kihelyezett képzések indításáról döntöttek. Ősztől anyagmérnöki és szociálismunka-tagozatos nappali képzés indul Ózdon.

A Miskolci Egyetem és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. 2017. június 27-én használati szerződést kötött a Miskolci Egyetem kihelyezett képzési helyszínének biztosítása érdekében. A két aláíró célja, hogy a szerződés megkötésével a Forum Hungaricum a „Digitális Erőmű” nevű intézménye egyes helyiségeinek a Miskolci Egyetem rendelkezésére bocsátásával az egyetem 2017 szeptemberétől megindíthassa és folytathassa akkreditált anyagmérnöki és szociálismunka-alapszakos nappali tagozatos képzéseit Ózdon. A szerződés eredményeként az Ózd Város Önkormányzata által az egyetem részére már korábban rendelkezésre bocsátott Ózdi Tiszti Kaszinó épülete mellett szeptembertől egy újabb, állami tulajdonban lévő telephelyen indulhatnak meg a Miskolci Egyetem képzései. Az oktatáshoz és kutatáshoz szükséges infrastruktúrát, berendezéseket és oktatástechnikai eszközöket a Forum Hungaricum biztosítja.


Fotó: Lokál
Képalá: A Digitális Erőmű teljes infrastruktúrával várja a hallgatókat (archív)

A felsőoktatási stratégia a telephelyek létrehozását elsősorban a hátrányos helyzetben lévő térségekben képzeli el, ahol a felsőoktatási intézmények nagyobb távolsága miatt nehézségekbe ütközik a részvétel a felsőfokú oktatásban. Ezekben a térségekben a felsőoktatásnak és a felsőoktatási képzőhelyek létesítésének fokozott népességmegtartó és gazdaságélénkítő hatása lehet. Az indítandó szakok kiválasztásánál elsődleges szempont volt a munkaerőpiaci szereplők igényeinek kielégítése, illetve helyi, szakképzett emberi erőforrás biztosítása.

Fotó: Lokál
Képalá: A dokumentumot Lovas Lajos ügyvezető (Forum Hungaricum) és prof. dr. Torma András rektor (Miskolci Egyetem) látta el kézjegyével

Kapcsolódó Cikkek