2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb

Sipos Péter: Szerencsés fickó vagyok!

Hajtás az van, de minden letisztult, működik a családban és a munkában is. Igen, szerencsés ember vagyok! – jelentette ki Sipos Péter, amikor Fortunához való viszonyáról faggattuk.

Az énekes hálás a szerencse istennőjének, hogy ilyen nyugodtan, elégedetten és derűsen készülhet az 50. születésnapjára, mert úgy érzi, ezt neki is köszönheti.


– Jókor voltunk jó helyen, amikor megalapítottuk az Irigy Hónaljmirigy zenekart – mesélte az idősebbik Sipos fivér. – Nem gondoltuk mi ezt komolyan, pláne nem ilyen hosszú távra. De akkor éppen nem volt hozzánk hasonló formáció, a közönség pedig nagyon vevő volt rá. És még mindig az, 26 éve folyamatosan. Ehhez sok szerencse kellett!

De mint Peti meséli, nem csak innen tudja, hogy nem panaszkodhat Fortunára.


– A feleségemmel lassan 30 éve vagyunk együtt, két csodálatos fiunk van, otthon béke és nyugalom vár. Krisztina egy lottózóban dolgozik. Hogyan is tagadhatnám, hogy ehhez is köze van a szerencsének? – tette hozzá nevetve az énekes, aki azt is elárulta, mostanában kísértik is Fortunát.

– Új hagyomány lett a családban, hogy születésnapokra vagy más alkalmakra kaparós sorsjegyet adunk ajándékba a fiúknak és egymásnak, nagyobb tételben, 10–20 darabot. Három-négyezer forintos nyeremények rendszeresen vannak, és mindig ott a lehetőség, hogy a főnyereménnyel sikerült megajándékoznunk az ünnepeltet.

Nem mellesleg egyébként hamarosan a családfő lesz az, aki kapargathatja az ajándék sorsjegyeket. Idén augusztus 20-án ugyanis kerek születésnapot ünnepel, betölti az 50.-et. A nagy eseményről pedig nem csak szerettei körében emlékezik meg, rajongóit sem hagyja ki a buliból.

– Óriási össznépi banzájt szerveztünk – árulta el Peti. – Hatalmas koncertet, amelyen fellép minden zenekar és formáció, amelyben megfordultam, illetve játszom, régi zenészbarátok, de még az egykori szomszéd srác is, aki hétéves koromtól a barátom, és aki meghozta a kedvemet a zenéléshez. Tulajdonképpen ő hozta meg a szerencsémet, hiszen ez lett a hivatásom, az életem!

Augusztus 17-én Budapesten, a Barba Negra Trackben együtt zenél majd az Irigy Hónaljmiriggyel a Zárt Osztály, illetve a Triász zenekar, vendégként Peti jó barátja, az Ossianból ismert Maróthy Zoltán gitáros, énekes, de színpadra áll az ünnepelt első formációja, az egykori garázszenekaruk is.

– Amiatt is különösen szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen sok jó zenésszel, baráttal és a szerető közönségünkkel együtt ünnepelhetek. Augusztus 17-én 19 órától szeretettel várunk mindenkit, aki nem akar kimaradni a buliból. Este 10-ig zenélünk, utána pedig ereszd el a hajam!

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.