2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Soha nem késő tanulni!

Nagy László autófényező 56 évesen döntött úgy, hogy a szakmai tudás mellé megszerzi a szakmunkás-bizonyítványt is. Mint mondta, ez számára presztízskérdés volt.

Nagy László eredeti szakmája szobafestő, azonban már nagyon korán elcsábította az autófényezés világa. Nem véletlen, hiszen testvére is autókkal foglalkozik, illetve autóversenyzést is űzött, így László a versenyeken rendszeresen a kísérőcsapat tagja volt mint szerelő. Emellett vonzotta a kreatív fényezői szaktudás megszerzése is. Autodidakta módon sajátította el a szakma fortélyait, nem is akármilyen szinten.


László több évtizede dolgozik autófényezőként. Az egyik legjobb a szakmában.

Munkájára igényes, minden részletre kiterjedően dolgozik, amivel megalapozta hírnevét és megbecsülését. Ezzel azonban nem elégedett meg, és felnőtt fejjel, hatalmas gyakorlati tudással sem volt rest beülni az iskolapadba 56 évesen, hogy elvégezze az autófényezői képzést és megszerezze a bizonyítványt.

Nagy László a bizonyítvánnyal.

– Ez számomra presztízskérdés volt – mondta László, aki azt is elmesélte, nem okozott nehézséget összeegyeztetni a tanórákat a mindennapi élettel, már csak azért sem, mert egyik fia is a műhelyben dolgozik, így amíg az apa tanult, a fiú és a segítők dolgoztak.

Sem az elmélet, sem a gyakorlat nem fogott ki rajta, sőt az is előfordult, hogy gyakorlati tapasztalatait megosztotta a diáktársakkal és az oktatóval. László példája is mutatja, hogy sosem késő megszerezni a bizonyítványt, sosem késő tanulni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.