EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Soha nem késő tanulni!

Nagy László autófényező 56 évesen döntött úgy, hogy a szakmai tudás mellé megszerzi a szakmunkás-bizonyítványt is. Mint mondta, ez számára presztízskérdés volt.

Nagy László eredeti szakmája szobafestő, azonban már nagyon korán elcsábította az autófényezés világa. Nem véletlen, hiszen testvére is autókkal foglalkozik, illetve autóversenyzést is űzött, így László a versenyeken rendszeresen a kísérőcsapat tagja volt mint szerelő. Emellett vonzotta a kreatív fényezői szaktudás megszerzése is. Autodidakta módon sajátította el a szakma fortélyait, nem is akármilyen szinten.


László több évtizede dolgozik autófényezőként. Az egyik legjobb a szakmában.

Munkájára igényes, minden részletre kiterjedően dolgozik, amivel megalapozta hírnevét és megbecsülését. Ezzel azonban nem elégedett meg, és felnőtt fejjel, hatalmas gyakorlati tudással sem volt rest beülni az iskolapadba 56 évesen, hogy elvégezze az autófényezői képzést és megszerezze a bizonyítványt.

Nagy László a bizonyítvánnyal.

– Ez számomra presztízskérdés volt – mondta László, aki azt is elmesélte, nem okozott nehézséget összeegyeztetni a tanórákat a mindennapi élettel, már csak azért sem, mert egyik fia is a műhelyben dolgozik, így amíg az apa tanult, a fiú és a segítők dolgoztak.

Sem az elmélet, sem a gyakorlat nem fogott ki rajta, sőt az is előfordult, hogy gyakorlati tapasztalatait megosztotta a diáktársakkal és az oktatóval. László példája is mutatja, hogy sosem késő megszerezni a bizonyítványt, sosem késő tanulni.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.