2017. november 14., kedd
Aliz

Belföld

Sokan súlyosan megsérültek a két Pest megyei balesetben

Sokan szenvedtek súlyos sérüléseket a Pest megyében hétfőn kora reggel történt két balesetben. A sérültek között több gyermek is van – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: az M3-ason történt buszbaleset helyszínére 9 mentőegység ment. Onnan 22 sérültet vittek kórházba, köztük három férfit súlyos sérülésekkel. A helyszínen végzett vizsgálatok szerint 19 ember – köztük egy-egy tíz év körüli fiú és lány – könnyebben sérült meg. A sérülteket Hatvanba, valamint Budapestre, a Honvédkórházba és a baleseti intézetbe vitték.


Az M1 aktuális csatorna híradásai szerint az M3-as autópályán Budapest felé, Bag térségében történt baleset során az autóbusz átszakította szalagkorlátot, többször megpördült, majd a kerekein állt meg. A busz Debrecenből Svájcba tartott. A járművön a két vezetővel együtt negyvenen voltak, mindannyian magyarok. Azokért, akik nem sérültek meg, másik buszt küldtek.

Az Útinform tájékoztatása szerint a forgalmat Hatvannál, az 55-ös kilométernél, a csomópontban elterelik, a térségben továbbra is jelentős a torlódás.


A 441-es úton, a 21-es kilométernél egy személyautó és két tehergépkocsi ütközött össze. Győrfi Pál azt mondta: 16 mentőautót és két mentőhelikopter riasztottak, és onnan végül 17 ember került kórházba. Egy ötéves kisfiút súlyos sérüléssel, combcsonttörés gyanújával mentőhelikopterrel vittek kórházba. A balesetben az emberek többsége súlyosan, azaz nyolc napon túl gyógyulóan sérült meg. Volt, aki fejsérülést, agyrázkódást, mellkas-sérülést szenvedett. A sérülteket Kecskemétre, Ceglédre, Szolnokra, valamint a fővárosi Merényi kórházba és a baleseti intézetbe vittek a mentők – fejtette ki a szóvivő.

A 441-es úton már befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét zavartalanul halad – írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kihallgathatja az ügyészség Gyurcsány feleségét

  Kihallgathatja az ügyészség Gyurcsány feleségét

  Dobrev Klárát a következő hetekben kihallgatja az ügyészség az előzetesben ülő Czeglédy Csaba bűnügyében – értesült az Origo. A portál úgy tudja: a bukott miniszterelnök feleségének azért kell a hatóság kérdéseire válaszolnia, mert a tulajdonában lévő Altus Portfolio Kft.

 • Nem támogatják a Momentumot a civilek

  Nem támogatják a Momentumot a civilek

  Még az érintettek sem állnak ki teljes mellszélességgel a Momentum Mozgalom civiltörvény-ellenes népszavazási kezdeményezése mellett – mutatott rá az abcug.hu. Mint ismert: a Kúria hitelesítette ugyan a politikai párttá avanzsált mozgalom kezdeményezését a civiltörvény eltörléséről, azonban a portál által megkérdezett civil szervezetek nem rohannak támogatni az ötletet.

 • A bíróságot nem érdekli a valóság, csak a migránsok lelki világa

  A bíróságot nem érdekli a valóság, csak a migránsok lelki világa

  A Bíróság holnap ítéletet mondhat a Helsinki Bizottság és Kocsis Máté között zajló perben. A tárgyalás során a sorosista szerv azt kérte, hogy a Bíróság marasztalja el, a polgármestert, amiért az felzaklatta a kerületben táborozó migránsokat, amikor Facebook posztjában a lakosság érdekeire hivatkozva határozottabb fellépésre szólította fel a rendvédelmi szerveket.