EUR: 305,49 Ft
CHF: 268,89 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Belföld

Sokan súlyosan megsérültek a két Pest megyei balesetben

Sokan szenvedtek súlyos sérüléseket a Pest megyében hétfőn kora reggel történt két balesetben. A sérültek között több gyermek is van – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: az M3-ason történt buszbaleset helyszínére 9 mentőegység ment. Onnan 22 sérültet vittek kórházba, köztük három férfit súlyos sérülésekkel. A helyszínen végzett vizsgálatok szerint 19 ember – köztük egy-egy tíz év körüli fiú és lány – könnyebben sérült meg. A sérülteket Hatvanba, valamint Budapestre, a Honvédkórházba és a baleseti intézetbe vitték.

Az M1 aktuális csatorna híradásai szerint az M3-as autópályán Budapest felé, Bag térségében történt baleset során az autóbusz átszakította szalagkorlátot, többször megpördült, majd a kerekein állt meg. A busz Debrecenből Svájcba tartott. A járművön a két vezetővel együtt negyvenen voltak, mindannyian magyarok. Azokért, akik nem sérültek meg, másik buszt küldtek.

Az Útinform tájékoztatása szerint a forgalmat Hatvannál, az 55-ös kilométernél, a csomópontban elterelik, a térségben továbbra is jelentős a torlódás.

A 441-es úton, a 21-es kilométernél egy személyautó és két tehergépkocsi ütközött össze. Győrfi Pál azt mondta: 16 mentőautót és két mentőhelikopter riasztottak, és onnan végül 17 ember került kórházba. Egy ötéves kisfiút súlyos sérüléssel, combcsonttörés gyanújával mentőhelikopterrel vittek kórházba. A balesetben az emberek többsége súlyosan, azaz nyolc napon túl gyógyulóan sérült meg. Volt, aki fejsérülést, agyrázkódást, mellkas-sérülést szenvedett. A sérülteket Kecskemétre, Ceglédre, Szolnokra, valamint a fővárosi Merényi kórházba és a baleseti intézetbe vittek a mentők – fejtette ki a szóvivő.

A 441-es úton már befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét zavartalanul halad – írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

    Felettébb érdekes beszélgetésre bukkant a Facebookon az Origo. A lap szerint Soros György alapítványától, az OSIFE-től kap pénzt a jobbikos Simicska Lajos újságja, az Index egyik riportere, hogy emberi történeteket szállítson a közel-keleti állapotokról.

  • Durva háború az MSZP-ben

    Durva háború az MSZP-ben

    Háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját, aki most keményen visszaszólt, pártállami időket idéző vádaskodásnak nevezve a a miniszterelnök-jelölt szavait.