2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Sokan térhetnek haza az Iszlám Állam összeomlása után a külföldi harcosok közül

Összesen akár tízezer külföldi harcosa is lehet az Iszlám Államnak, akik a terrorszervezet összeomlása után hazatérhetnek – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint a terrorszervezet összeomlása, vagyis iraki és szíriai területeinek elvesztése hamarosan bekövetkezik, viszont ez nem jelenti azt, hogy megszűnik a terrorveszély is.

Az al-Kaida is aktív, pedig soha nem uralt hivatalosan kiterjedt területeket, és valószínűleg az Iszlám Állam is így folytatja majd – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak – közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.