EUR: 335,22 Ft
CHF: 312,19 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Kecskemét

Sokan voltak kíváncsiak a különleges orvoskórusra

Szabó Sándor, a házigazda Bács-Kiskun Megyei Kórház MEDRIGÁL Kórusának vezetője elmondta, hogy 2014-ben alakultak nyolc fővel. Azóta folyamatosan bővül a kórus, mára 24-en vannak. Énekelnek a karban gyógyszerészek, gyógytornászok, gyógymasszőrök, ápolók, adminisztrációs dolgozók, főorvosok, sőt az ápolási igazgató asszony is tagja a csoportnak.

– Egy csoda ennek a kórusnak a megalakulása – mondja Szabó Sándor. – Mindenki tudja, milyen nehéz helyzet van ma az egészségügyben. Ezek a hölgyek azonban vállalják, hogy a betegágytól elszabadulva eljönnek a próbákra. A feltöltődésnek azt a módját választják, amellyel ők is örömet tudnak szerezni.


fotó: Banczik Róbert

Eddig főként a kórház ünnepségein léptek fel, de a könyvtárban, a Kórusok Napján is bemutatkoztak. Most pedig az I. Országos Kórusok Találkozóján álltak a közönség elé.

A találkozón a Bács-Kiskun Megyei Kórház MEDRIGÁL Kórusa mellett fellépett a Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet Kórusa (Nagykőrös), a Csolnoky Ferenc Kórház Nyugdíjas Klubja Belladonna Kamarakórusa (Veszprém), a Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház Vox Medicinae Kórusa (Kaposvár), valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház Kórusa (Székesfehérvár).

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.