EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Soros György orosz kapcsolataira bukkantak

Furcsa összefonódásra derült fény egy kiszivárgó levélből, amelyet két republikánus politikus írt az Egyesült Államok pénzügyminiszterének.

Az írásban az olvasható, hogy az orosz kormány Bermudán egy olyan fedőcéget hozott létre, amely aztán dollártízmilliókkal támogatott különböző amerikai civil szerveződéseket. Ezek az NGO-k feltehetően az orosz gáz-és olajlobbi szekerét tolták és mit ad isten, Soros György ugyancsak dollártízmilliókkal tömte ki őket. Miközben a liberális amerikai sajtó Donald Trump feltételezett orosz kötődéséről cikkez, úgy tűnik, hogy éppen a Demokrata Párt egyik legnagyobb támogatója, Soros halászik a zavarosban – írja az Origo.


Több amerikai lap arról számol be, hogy Soros György valamivel több, mint 75,5 millió dollárt (20 milliárd forint) adományozott tíz olyan civil szervezetnek, amelyek egy orosz alapítású fedőcégen keresztül is dollármilliókhoz jutottak. Az ominózus orosz kötődésű vállalat a Bermudán bejegyzett Klein Ltd., amely a Newsbusters szerint egy amerikai alapba, a Sea Change Foundation nevű NGO-ba csorgatta át a pénzeket.

A Sea Change Foundation 2010-2011 között közel 27 millió dollárt utalt át 10 olyan civil kezdeményezésnek, amelyeket Soros György a 2000-es évek óta már 75,5 millió dollárral segített – olvasható az Origo cikkében, amiben arról is szó van, hogyan pattant ki az egész ügy.

Kapcsolódó Cikkek

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.

  • A nap képe: Majomszeretet

    A nap képe: Majomszeretet

    Nem is olyan régen egy új taggal bővült a sydney-i Taronga állatkert csimpánzcsaládja. A kicsi a Shiba nevet kapta gondozóitól, aki napról napra erősebb, ám még néhány hétre biztosan szüksége van, hogy elszakadjon anyja, Safiri védelmező karjaitól.