EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Soros-katonák tépkedik a plakátokat

Több budapesti kerületben is tervezi az Együtt nevezetű mikropárt a Soros-plakátok eltávolítását, amelyeket bejelentett demonstrációként szerveznek, így rendőri biztosítás mellett rongálják a kormányzati plakátokat. A Fidesz szerint a magyar baloldal nemcsak a plakátokat, de a kerítést is hajlandó lebontani Soros György kedvéért.

Rendőrök által biztosított demonstráció keretében tépte le a kormány Soros György-ellenes plakátjait az Együtt vasárnap a XVI. kerületben, két tucat szimpatizánssal. A mikropárt ugyanis gyűlöletkampánynak tartja a kormány tevékenységét. A nagytakarításnak nevezett akciót 72 órával korábban véleménynyilvánító demonstrációként jelentették be a rendőrségnél.


Az Együtt képviselője, Vajda Zoltán “véletlenül” épp egy olyan plakáttal kezdte a rendrakást, amelyiken az ő neve és a “hazaáruló” szó együtt szerepelt Fotó: Facebook/Együtt

Látva, hogy mekkora sikert aratott az Együtt kis mozgalma a baloldali médiában, természetesen a Demokratikus Koalíció sem akart kimaradni. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, illetve Varjú László, a párt elnöke tegnap egy sajtótájékoztató keretein belül festette át a Soros-plakátokat. Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy a DK szerint nemcsak a Fidesz, de Magyarország is sokat köszönhet Soros Györgynek.

Bár korábban a köztéren elhelyezett plakátok rongálása bűncselekménynek számított, már nem az. A hazai bíróságok szerint szabad véleménynyilvánításnak számít a politikai tartalmú plakát leszedése. Erre az akciók szervezői előszeretettel felhívták a figyelmet. A plakátcégek viszont akár kártérítési pert is indíthatnak.


A Fidesz viszont közleményben figyelmeztet: a baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a kerítést is hajlandók lebontani. A Fidesz szerint Soros katonái rögtön ugranak, ha Sorost kell védeni és a saját kezükkel is képesek lekaparni azokat a plakátokat, amelyek felhívják a figyelmet arra, hogy a Soros-terv tönkretenné Magyarországot. – A baloldal nemcsak a plakátokat kész letépni Soros kedvéért, hanem a Soros-tervet is kész végrehajtani: le akarják bontani a kerítést, be akarják engedni és be akarják telepíteni a migránsokat – írják közleményükben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.

 • Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

  Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

  Minden eddiginél nagyobb területen, 471 településen és nyolc budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten – tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.