EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index

Felettébb érdekes beszélgetésre bukkant a Facebookon az Origo. A lap szerint Soros György alapítványától, az OSIFE-től kap pénzt a jobbikos Simicska Lajos újságja, az Index egyik riportere, hogy emberi történeteket szállítson a közel-keleti állapotokról.

Erről maga az újságíró számolt be a Facebookon, aki először az iraki Moszulban dolgozott, a hetekben pedig Szíriába készül. Azért posztolt egy általa csak „szupertitkosként” emlegetett újságírói csoportba, hogy megtudja, miért mennyit  kell fizetni a térségben (szállás, fuvar stb.). Ennek a titkos csoportnak a 24.hu haditudósítója is tagja, aki megkérdezte, hogy vajon honnan van pénze egy ilyen drága utazásra – napi 1300 dollár, vagyis 350 ezer forint – az indexes újságírónak. Ezen annyira felháborodott, hogy az egész sztorit megírta egy másik újságírós Facebook-csoportba, itt talált rá az Origo.


Az Index tartalomfejlesztési vezetője büszkén beírta, hogy bizony az Indexnek van erre pénze. A 24.hu-s kolléga azt válaszolta, hogy „b.szom, elég jól megy akkor, ha ennyi pénz van. Az Index fizeti ezt az utat, vagy a Soros-alapítvány?” Kifejtette, megdöbbentőnek tartja, hogy – az Index újságírójának moszuli kiruccanását is ideszámítva – vannak alapítványok, amelyek 15 ezer dollárokat „vágnak” újságírókhoz. A vitába bekapcsolódott az ugyancsak Soros pénzén is élő Átlátszó emblematikus arca, aki azzal torkolta le a 24.hu munkatársát, hogy „te is kaptál Soros-szponzorált fizetést az Átlátszónál, ne hőbörögj már”.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter.

  • A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.