2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Sörrali a víz jegyében

Idén folytatódott a Heineken Hungária által tavaly életre hívott kezdeményezés, a Soproni Sörrally. A média képviselőinek részvételével a túraverseny és vetélkedő témája ezúttal a sörgyártáshoz is nélkülözhetetlen víz volt. 
Tíz újságírócsapat teljesítette a második Soproni Sörrally közel 300 kilométeres távját. Míg a tavalyi verseny célja az volt, hogy rendhagyó módon hívják fel a figyelmet a Sopronit gyártó üzem önkéntes vállalására, amely szerint a sör gyártásához magyar árpát használnak fel, idén a rali a vízhasználatról és a víz tisztaságáról szólt.
A Budapestről induló rali útvonala olyan településeken vezetett keresztül, amelyek életében a víz hasonlóan fontos szerepet játszik, mint a sörkészítés során. Így a résztvevők a Duna mentén végighaladva érintették Zebegényt, Győrt és természetesen a Soproni Sörgyárat is.

Dr. Fodor Tamás polgármester(mikrofonnal) is részt vett az eredményhirdetésen
Fotó: Hajdú László

– A víz nagyon fontos alapanyag a sörgyártás során, hiszen a sör 95 százaléka víz. Bízom benne, hogy a Soproni Sörrally nagy sikere megmarad, és hagyomány lesz, mert egy ilyen esemény jó alkalmat teremt arra, hogy a fenntarthatóság témáira felhívjuk az emberek figyelmét. A vízfelhasználás mértéke, a vizek tisztasága nemcsak a sörgyártás, de a társadalom számára is kiemelkedő fontosságú – mondta el Pálfalvi Márta, a Heineken Hungária Zrt. emberi erőforrás és vállalati kapcsolatok igazgatója.
A második Soproni Sörrallyt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára indította el Budapesten. – A Heinekennek, a globális söripar és a hazai gazdaság egyik legjelentősebb vállalatának jelentős befolyása van a környezetre és a társadalomra. Ezért nagy a jelentősége annak, hogy olyan üzletstratégiát alkotott, amelyben elkötelezte magát a fenntartható fejlődés, a hazai beszállítók, a környezetvédelem és a felelősségteljes alkoholfogyasztás ügye mellett. A vállalat elkötelezett híve a környezettudatos gondolkodásnak, folyamatosan figyel arra, hogy a legkorszerűbb termelési módszerek segítségével védje a környezetet – mondta Nagy István.


Fotó: Todoroff Lázár

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.