2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Sopron

Sörrali a víz jegyében

Idén folytatódott a Heineken Hungária által tavaly életre hívott kezdeményezés, a Soproni Sörrally. A média képviselőinek részvételével a túraverseny és vetélkedő témája ezúttal a sörgyártáshoz is nélkülözhetetlen víz volt. 
Tíz újságírócsapat teljesítette a második Soproni Sörrally közel 300 kilométeres távját. Míg a tavalyi verseny célja az volt, hogy rendhagyó módon hívják fel a figyelmet a Sopronit gyártó üzem önkéntes vállalására, amely szerint a sör gyártásához magyar árpát használnak fel, idén a rali a vízhasználatról és a víz tisztaságáról szólt.
A Budapestről induló rali útvonala olyan településeken vezetett keresztül, amelyek életében a víz hasonlóan fontos szerepet játszik, mint a sörkészítés során. Így a résztvevők a Duna mentén végighaladva érintették Zebegényt, Győrt és természetesen a Soproni Sörgyárat is.

Dr. Fodor Tamás polgármester(mikrofonnal) is részt vett az eredményhirdetésen
Fotó: Hajdú László

– A víz nagyon fontos alapanyag a sörgyártás során, hiszen a sör 95 százaléka víz. Bízom benne, hogy a Soproni Sörrally nagy sikere megmarad, és hagyomány lesz, mert egy ilyen esemény jó alkalmat teremt arra, hogy a fenntarthatóság témáira felhívjuk az emberek figyelmét. A vízfelhasználás mértéke, a vizek tisztasága nemcsak a sörgyártás, de a társadalom számára is kiemelkedő fontosságú – mondta el Pálfalvi Márta, a Heineken Hungária Zrt. emberi erőforrás és vállalati kapcsolatok igazgatója.
A második Soproni Sörrallyt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára indította el Budapesten. – A Heinekennek, a globális söripar és a hazai gazdaság egyik legjelentősebb vállalatának jelentős befolyása van a környezetre és a társadalomra. Ezért nagy a jelentősége annak, hogy olyan üzletstratégiát alkotott, amelyben elkötelezte magát a fenntartható fejlődés, a hazai beszállítók, a környezetvédelem és a felelősségteljes alkoholfogyasztás ügye mellett. A vállalat elkötelezett híve a környezettudatos gondolkodásnak, folyamatosan figyel arra, hogy a legkorszerűbb termelési módszerek segítségével védje a környezetet – mondta Nagy István.


Fotó: Todoroff Lázár

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.