EUR: 310,19 Ft
CHF: 258,61 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Sopron

Sörrali a víz jegyében

Idén folytatódott a Heineken Hungária által tavaly életre hívott kezdeményezés, a Soproni Sörrally. A média képviselőinek részvételével a túraverseny és vetélkedő témája ezúttal a sörgyártáshoz is nélkülözhetetlen víz volt. 
Tíz újságírócsapat teljesítette a második Soproni Sörrally közel 300 kilométeres távját. Míg a tavalyi verseny célja az volt, hogy rendhagyó módon hívják fel a figyelmet a Sopronit gyártó üzem önkéntes vállalására, amely szerint a sör gyártásához magyar árpát használnak fel, idén a rali a vízhasználatról és a víz tisztaságáról szólt.
A Budapestről induló rali útvonala olyan településeken vezetett keresztül, amelyek életében a víz hasonlóan fontos szerepet játszik, mint a sörkészítés során. Így a résztvevők a Duna mentén végighaladva érintették Zebegényt, Győrt és természetesen a Soproni Sörgyárat is.

Dr. Fodor Tamás polgármester(mikrofonnal) is részt vett az eredményhirdetésen
Fotó: Hajdú László

– A víz nagyon fontos alapanyag a sörgyártás során, hiszen a sör 95 százaléka víz. Bízom benne, hogy a Soproni Sörrally nagy sikere megmarad, és hagyomány lesz, mert egy ilyen esemény jó alkalmat teremt arra, hogy a fenntarthatóság témáira felhívjuk az emberek figyelmét. A vízfelhasználás mértéke, a vizek tisztasága nemcsak a sörgyártás, de a társadalom számára is kiemelkedő fontosságú – mondta el Pálfalvi Márta, a Heineken Hungária Zrt. emberi erőforrás és vállalati kapcsolatok igazgatója.
A második Soproni Sörrallyt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára indította el Budapesten. – A Heinekennek, a globális söripar és a hazai gazdaság egyik legjelentősebb vállalatának jelentős befolyása van a környezetre és a társadalomra. Ezért nagy a jelentősége annak, hogy olyan üzletstratégiát alkotott, amelyben elkötelezte magát a fenntartható fejlődés, a hazai beszállítók, a környezetvédelem és a felelősségteljes alkoholfogyasztás ügye mellett. A vállalat elkötelezett híve a környezettudatos gondolkodásnak, folyamatosan figyel arra, hogy a legkorszerűbb termelési módszerek segítségével védje a környezetet – mondta Nagy István.


Fotó: Todoroff Lázár

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.