2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Extra

Sosem épül fel a veronai buszbaleset sofőrje

Soha nem fog teljesen felépülni V. János, a veronai buszbaleset sofőrje. Bár a férfi hamarosan elhagyhatja a rehabilitációs intézetet és orvosai szerint javulhat még az állapota, szakmájához valószínűleg nem térhet vissza.

Közel két hónapig tanult újra járni és beszélni V. János, aki csodával határos módon túlélte a 16 halálos áldozatot követelő busztragédiát. A férfi ellen egymással párhuzamosan két eljárás is indult, az egyik Magyarországon, a másik pedig Olaszországban. A Lokál információi szerint az orvosszakértői vélemény alapján V. János sérülései maradandóak, azaz nem fog teljesen felépülni, ez azonban nem befolyásolja büntethetőségét. A magyar rendőrök többször kihallgatták a férfit, hol az olasz hatóságok felkérésére, hol pedig az itthon folyó büntetőeljárás miatt. Az első időszakban azért nem tudtak vele beszélni, mert a belélegzett füsttől sérült a légcsöve és a tüdeje is. Néhány hónappal ezelőtt azonban jobban lett és halkan, kissé rekedt hangon, de elkezdett beszélni. Úgy tudjuk, azt vallotta: nem aludt el a volánnál, vagyis nincs összefüggés a korábban napvilágra került alvászavar és a történtek között.


– János hamarosan hazajöhet a kórházból, már nagyon várjuk. Megpróbálunk könnyíteni terhein, mert ugyan a teste valamennyire meggyógyulhat, de lelkileg még mindig szörnyű állapotban van. Nagyon sokat fogyott és szinte teljesen elment az életkedve – nyilatkozta az egyik családtag, aki hozzátette: azért is várják már János hazajövetelét, mert a budapesti utak, a gyakori látogatások anyagilag nagyon megterhelték a családot. A férfi egyébként feltehetőleg hivatásos jogosítványát nem tudja újra használni sérülései miatt, de ha felelősségre vonják, ettől egyébként is eltilthatják az ítészek.

Fotó: EPA

Kapcsolódó Cikkek

 • 55 évesen lett bikinimodell

  55 évesen lett bikinimodell

  Az 55 éves Kathy Ja­cobs élete álma vált valóra azzal, hogy a Sports Illustrated leszerződtette fürdőruha-bemutatójára Miamiban.

 • Dióssy Klári: Sokszor előjön a fájdalom

  Dióssy Klári: Sokszor előjön a fájdalom

  Idén lenne húsz éves Dióssy Klári kislánya, Adélka, aki mindössze négy és fél évesen hunyt el leukémiában. A Ridikül műsorvezetője a Családvarázsban mesélt soha el nem múló fájdalmáról, és arról miképp telnek mindennapjai második házasságából született gyermekével, Mátéval.

 • Cseh Tamás a mindennapokban

  Cseh Tamás a mindennapokban

  Barátom gondolt egy merészet, és abban a faluban, ahol az egykori kitűnő Kossuth-díjas előadóművész nyarai nagy részét töltötte, a Balaton-felvidéki Kővágóörsön, halálának 10.