EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Belföld

Spéder tervezhet valamit

Újra átalakulhat a magyar médiapiac – erről ír ma megjelent friss számában a Figyelő. A hetilapban a Spéder Zoltán bankárhoz köthető CEMP körüli ügyletekről lehet olvasni. Amelyekből arra is lehet következtetni, hogy akár a közeljövőben teljes médiaportfólióját is eladhatja az Index egykori tulajdonosa.

Idén tavasszal kavarta fel az állóvizet a magyar sajtóban az a hír, hogy Spéder Zoltán eladta az Indexet. A portálra vonatkozó opciós jogot Simicska Lajos cége, a Pro-Ráta Holding Zrt. hívta le, amely cég még aznap az NP Nanga Parbat 17 Zrt. által létrehozott Magyar Fejlődésért Alapítványnak adta át a tulajdonjogot. Az Indexet azóta hivatalosan csak Bodolai László ügyvéd vezeti, aki a portál igazgatóságának elnöke és egyben az alapítói jogokat gyakorló cég kizárólagos tulajdonosa, valamint az alapítvány egyszemélyes kurátora is. Ahogy azonban már több forrás is megírta, az Index több szálon is kötődik a Magyar Nemzetet, Lánchíd Rádiót és HírTV-t is tulajdonló Simicska Lajoshoz.

Amíg mindenki az Index adás-vételével volt elfoglalva, Spéder Zoltán nem maradt tétlen és a Figyelő információi szerint az utóbbi hónapokban átalakította megmaradt médiaportfólióját. Még 2016. októberében létrehozta a Cemp-X Online Zrt-t, amelyben először egyedüli tulajdonos volt, majd később többen is bekerültek az igazgatóságba. Az Index eladásának napján azonban Spéderék tőkeemelést hajtottak végre és ezzel egy időben tulajdonostárs lett a szintén Spéder többségi tulajdonában lévő CEMP és a Cemp-X Kulturális Szolgáltató Kft. is. Majd szintén ugyanezen a napon Spéder cégei között úgy értékesítette a részvényeket, hogy a nap végére a CEMP vált többségi tulajdonossá a nemrég megalapított Cemp-X Online Zrt-ben. Pár nappal később pedig a CEMP beapportálta a Spéder-kézben maradt médiaportfóliót az új cégbe. Ehhez a holdinghoz tartozik most már többek között a TotalCar.hu, a divány.hu és az Infórádió is.

A médiaportfólió átalakításának pontos részleteit és hogy mi lehet Spéder Zoltán célja az ügylettel, a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  A Balaton-régió fejlesztéseire a jelenlegi uniós ciklusban fordítandó, kormányhatározatban nevesített 250 milliárd forintnyi uniós forrásnál várhatóan több pénzt sikerül szereznie az üdülőövezetnek a jó pályázatoknak köszönhetően – derült ki a már elbírált pályázatokat, szerződéskötéseket és már kiutalt támogatásokat összesítő tárcák, szervezetek beszámolóiból a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon.

 • Halálra égett egy ember Tatán

  Halálra égett egy ember Tatán

  Belehalt égési sérüléseibe egy idős nő Tatán péntek délután – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).